Chiftele din fulgi de ovaz si cartofi - vegane sau de post

Chiftele din fulgi de ovaz si cartofi – vegane sau de post

Chiftele din fulgi de ovaz si cartofi – vegane sau de post

Noua ne plac mult chiftelele. Merg ca aperitiv, merg pe langa legume, orez, cartofi gatiti in tot felul, sos de rosii sau o salata simpla. Se pot lua si la pachet, la iarba verde, etc.

Si cum in ultima vreme am inceput sa pregatesc mancare cat mai simpla si rapida, chiftelele din fulgi de ovaz si cartofi au fost o optiune perfecta pentru pranzul de astazi.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din fulgi de ovaz si cartofi – vegane sau de post:

  • 250 gr de fulgi de ovaz fini (verificati sa fie fulgi fini si nu intregi)
  • 250 ml de apa fierbinte
  • 2 cartofi cruzi – aproximativ 250 de gr
  • 4 catei de usturoi
  • Cateva frunze de patrunjel
  • 3 linguri cu fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de boia dulce
  • Sare si piper dupa gust

Daca nu aveti fulgi de ovaz fini, macinati-i putin, pentru ca altfel nu vor absorbi apa la fel de bine si vor avea o textura diferita. Am turnat apa fierbinte peste fulgii de ovaz si i-am lasat sa absoarba apa si sa se umfle timp de 15-20 de minute.

In timpul acesta am curatat cartofii si usturoiul si le-am dat pe razatoare. Am tocat patrunjelul. Cand fulgii de ovaz au fost gata am adaugat deasupra lor toate ingredientele si le-am amestecat.

Pentru a da forma chiftelelor mi-am uns mainile cu apa, altfel compozitia se lipeste. Am prajit chiftelele la foc mediu pe ambele parti, cam 2 minute pe fiecare parte.

Au iesit bune si aromate. Daca doriti, mai puteti adauga diferite condimente cum ar fi cimbru, maghiran sau ceapa deshidratata. Astazi le-am facut mai simple.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.