20 dec. Ciocolata vegana si bomboane din ciocolata
Cine nu iubeste ciocolata?
Rar aud pe cineva sa spuna ca nu este un fan al ciocolatei. Din pacate ciocolata cumparata din supermarketuri este plina de zahar si deseori ne ferim de ea. Aceste bomboane in schimb, sunt facute din ciocolata vegana. Se pregatesc foarte usor si va veti putea bucura de ea atat voi, cat si cei pitici. Cu limita, bineinteles!
Va veti da seama ca nu este numai usor, dar si distractiv sa pregatiti aceste bombonele. Puteti sa ii implicati chiar si pe cei mici in activitate. De la reteta clasica puteti varia adaugand alte ingrediente cum ar fi coaja sau esenta de portocala, cocos, vanilie, menta, etc. In felul acesta veti schimba aroma bomboanelor. Bineinteles ca puteti sa adaugati umpluturi cum ar fi fructe uscate, cireste, crema de cocos, sau alte bunatati.
Aceasta reteta o puteti folosi si ca glazura pentru a decora torturi, prajituri, sau o puteti transforma in mousse-uri vegane.
Dupa cum am spus, aceste bomboane se prepara foarte usor si aveti nevoie doar de trei ingrediente: ulei de cocos, cacao sau carob si un indulcitor. Puteti folosi sirop de artar, nectar de agave sau miere de albine dacă optați pentru varianta nevegana.
Cantitatile ingredientelor pentru bomboanele de ciocolata:
- 60 ml de ulei de cocos
- 50 ml sirop de arțar
- 60 gr de cacao
Uleiul de cocos trebuie topit, dupa care intr-un bol il amestecam cu siropul de arțar si cu cacaoa. Cam in asta consta toata treaba. Eu am turnat amestecul in forme de silicon si l-am pus in frigier pana a doua zi. Daca vreti sa gustati bomboanele chiar atunci, nu este problema. Dupa 30 de minute ele sunt deja intarite.
Ca si modalitate de pastrare, ele trebuie tinute in frigider.
Pentru ca este timpul sarbatorilor, eu am folosit niste forme festive si dragalase. Din cantitatile de mai sus am obtinut 20 de bomboane, dar asta depinde bineinteles si de formele pe care le folositi.