ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon!

A venit si randul unei ciorbe pe blog! O ciorba pe care eu o indragesc foarte mult. Ciorba de cartofi cu tarhon proaspat sau uscat! Imi place mult aroma pe care tarhonul o ofera, asa ca de fiecare data cand il gasesc proaspat, cumpar o legatura pentru ciorba. De data aceasta nu am avut decat uscat, dar ciorba a iesit la fel de aromata. Aroma data de tarhon nu este pe placul tuturor, asa ca puteti sa puneti o cantitate mai mica de tarhon si puteti adauga patrunjel. Bineinteles ca puteti face ciorba aceasta si fara tarhon si sa o aromatizati doar cu patrunjel sau busuoic.

Ingrediente pentru ciorba de cartofi cu tarhon:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 tije apio
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe mari
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • 1 lingura de paprika
  • 1 legatura de tarhon proaspat sau 2 linguri de tarhon uscat
  • 2,5 litri de apa
  • 200 ml de bors acru
  • Sare si piper dupa gust

Am spalat toate legumele, le-am curatat si le-am taiat cubulete. Intr-o oala incapatoare am pus la calit tijele apio, morcovul, ardeiul rosu, cele doua cepe si pastarnacul, impreuna cu doua linguri de ulei si o lingurita de sare. Dupa un minut am turnat si jumatate de cana cu apa si am asteptat ca legumele sa se inabuseaca. Am adaugat apoi rosiile curatate si taiate si le-am lasat si pe ele sa se gatesca cinci minute. Am pus si catofii in oala, am adaugat paprika si   2,5 litri de apa.  Am fiert ciorba la foc mediu si cand legumele au fost fierte am adaugat borsul acru, tarhonul uscat si am condimentat cu sare si piper dupa gust. Am mai lasat sa clocoteasca cateva minute si am stins.

Eu am pus trei linguri de tarhon pentru ca am vrut o aroma mai puternica si doua linguri de paprika. Borsul acru nu il adaugati tot din prima, pentru ca s-ar putea sa fie prea acru. Adaugati in functie de gust.

Asa arata ciorba, va arat si varianta cu tarhon proaspat si o lingura de smantana. Ciorba de cartofi cu tarhon este foarte gustoasa si aromata.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Reteta de post, vegan



error: Content is protected !!