28 aug. Ciorba de gulii si cartofi
Ciorba de gulii si cartofi
Nu m-am gandit niciodata ca ciorba de gulii ar putea fi atat de buna, dar gustul ei m-a surprins placut. De obicei folosesc gulia in salate sau o mancam asa, ca atare.
Ca ciorba asta sa capete savoare maxima, trebuie neaparat servita cu smantana si marar din belsug.
Ingrediente si mod de preparare pentru ciorba de gulii si cartofi:
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 telina mica (aprox 200 gr)
- 3-4 cartofi
- 1 kg de gulii
- 200 ml smantana (eu am folosit de soia)
- 2 legaturi de marar
- Pentru acrit: dupa preferinta bors acru sau zeama de lamaie
- Sare si piper dupa gust
Am spalat si am curatat legumele. Am tocat ceapa, morcovul si telina, apoi le-am calit intr-o cratita impreuna cu 2 linguri de ulei si putina sare.
Cand legumele s-au inmuiat am adaugat apa, cartofii curatati si taiati cuburi si gulia pe care o puteti taia dupa preferinta(cuburi, betisoare sau o puteti da pe razatoare).
Am lasat ciorba sa fiarba aproximativ 25-30 de minute, apoi am acrit-o cu bors acru(se acreste foarte bine si cu zeama de lamaie), am adaugat sare si piper si am stins focul.
Am temperat smantana cu cateva polonice de ciorba fierbinte, apoi am adaugat amestecul de smantana in oala cu ciorba. Temperand smantana ne asiguram ca aceasta nu se branzeste. (oricum daca folositi smantana pentru gatit si nu acra, aceasta nu se va branzi). Am adaugat si mararul tocat fin si ciorba a fost gata.
Cu siguranta voi mai face ciorba de gulii si cartofi. Si pentru ca imi place mararul, eu am mai presarat putin marar in momentul servirii.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete de post, vegan