Ciorba de legume cu perisoare vegane de nuca

Ciorba de legume cu perisoare vegane de nuca

Ciorba de legume cu perisoare vegane de nuca

Daca va plac perisoarele din nuca, atunci poate doriti sa incercati varianta lor vegana sau de post, fara oua. Ele se fac la fel de simplu si sunt delicioase.

Ingrediente pentru ciorba de legume cu perisoare vegane de nuca:

Pentru ciorba:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • Bors acru dupa gust
  • Sare si piper dupa gust

Am tocat ceapa si ardeiul, iar morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoare. Le-am pus la calit impreuna cu 2 linguri de ulei, 1/4 de pahar cu apa si putina sare. Am amestecat legumele atat cat sa nu se prinda de fundul cratitei, iar cand s-au inmuiat am umplut 3/4 din oala cu apa. Am adaugat aproximativ 2,5 litri de apa, dar nu am umplut oala, pentru ca si perisoarele sa aiba loc.

Pana ciorba a fiert, am pregatit perisoarele.

Pentru perisoare:

Mie mi-au iesit intre 56 de perisoare mici sau 40 de perisoare mari din aceste cantitati.

  • 150 gr de orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 50 gr de chia macinata si hidratata in 200 de ml de apa
  • 120 gr de nuca macinata
  • 80-100 de gr de pesmet
  • 2 linguri de ulei
  • Sare si piper dupa gust

Am fiert orezul la foc mediu cu capacul deasupra in 600 ml de apa. Orezul a absorbit toata apa. Daca mai are apa ramasa, incercati sa o scurgeti.

Ceapa am tocat-o fin si am calit-o in cele doua linguri de ulei.

Am rasnit semintele chia si le-am hidratat in 200 ml de apa.

Am amestecat toate ingredientele si am format perisoarele. Incercati sa incorporati foarte bine chia printre orez si nuca.

Cand legumele din ciorba au fiert, am adaugat borsul acru, sarea si piperul si am asteptat sa mai dea doua clocote. Am dat apoi focul la mic si am adaugat cu atentie perisoarele in oala cu ciorba. Cand acestea sunt fierte se ridica la suprafata. Este important sa fierbeti perisoarele la foc mic, astfel riscati sa se dezintegreze.

Mie mi s-au dezintegrat vreo 2-3 perisoare.

Cand perisoarele au fost gata, am stins focul si am adaugat patrunjelul si leusteanul tocat marunt.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

🙂



error: Content is protected !!