06 dec. Clatite pufoase sau pancakes cu dovlecel
Clatite pufoase sau pancakes cu dovlecel
Nu e un secret ca prefer un mic dejun sarat, iar in diminetile cand am pofta de pancakes imi place sa incerc combinatii noi. De data asta nu e nimic nou, pentru ca pancakes cu dovlecel fac de multi ani, insa acum am adaugat si niste branza la ele si le-am facut in forma mini.
Sper sa le dati o sansa, caci sunt tare delicioase. Sunt foarte potrivite si pentru cei mici, daca renuntati la sare.
Ingrediente si mod de preparare pentru clatite pufoase sau pancakes cu dovlecel:
- un dovlecel de aproximativ 300 de grame
- 2 oua
- 100 gr de ricotta
- 30 gr de parmezan
- 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva – se poate omite
- cateva frunze de patrunjel si marar
- 50 gr de faina
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- sare dupa gust
- Optional puteti adauga si usturoi
Am dat dovlecelul pe razatoare si am adaugat jumatate de lingurita de sare. L-am lasat deoparte vreo 10 minute sa isi lase toata zeama, apoi l-am stors cat de bine am putut si l-am pus intr-un bol curat. Am adaugat cele doua oua, ricotta, parmezanul ras, fulgii de drojdie inactiva, patrunjelul si mararul tocate marunt, faina, praful de copt si inca foarte putina sare. De data asta nu am adaugat usturoi, pentru ca am facut un sos de iaurt in care am adaugat.
Am omogenizat bine ingredientele si am incins o tigaie antiaderenta. Am adaugat si putin ulei in tigaie si am pus cate o lingura din compozitie. La mine au incaput 3 pancakes o data. Am copt clatitele pufoase pe ambele parti la foc mediu pentru 2-3 minute, apoi le-am scos pe o farfurie. Mi-au iesit 13 bucati.
Noi le-am savurat cu un sos de iaurt cu usturoi si marar si salsa pico de gallo, pe care am facut-o din cateva rosii cherry, o ceapa rosie mica, un catel de usturoi, cateva frunze de coriandru, zeama de lamaie, ulei de masline si sare. Se adauga si un ardei iute, dar eu nu l-am pus, pentru ca Eva nu e fan.
A fost un mic dejun pe cinste si s-au saturat din el doi adulti si un toddler.
Tare fain merg aceste pancakes si cu crema de branza, iar pe timp de vara noua ne place sa facem un tort din ele. Va las reteta mai jos, poate va face cu ochiul.
Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebook, instagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.