Cornulete fragede umplute cu mere si scortisoara - de post

Cornulete fragede umplute cu mere si scortisoara – de post

Cornulete fragede umplute cu mere si scortisoara – de post

Toamna avem mere din belsug si pe langa faptul ca mancam zilnic mere proaspete, facem compot si multe deserturi pe baza de mere. Astazi am facut cornulete fragede umplute cu mere si scortisora. Pe blog mai gasiti o reteta de cornulete fragede umplute cu gem de prune si nuca. Ambele variante sunt foarte delicioase, ambele retete sunt vegane.

Pentru umplutura cu mere am ales diferite soiuri de mere, pentru ca fiecare are o aroma diferita. Merele au fost foarte dulci si aromate, asa ca am pus putin zahar. Puteti creste cantitatea, bineinteles.

Ingrediente pentru cornulete fragede umplute cu mere si scortisoara – de post:

De aceasta data am facut cornuletele mai mari, iar din cantitatile de mai jos am obtinut 48 de cornulete.

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 gr de faina
  • 50 ml de apa calduta
  • 20 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 200 ml de bors acru
  • 180 ml de ulei de floarea soarelui

Umplutura:

  • 1,2 kg de mere – 8 mere mari
  • 80 – 100 gr de zahar
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • Optional: 2 linguri cu faina

Pentru final:

  • aproximativ 100 gr de zahar pudra – daca alegeti sa pudrati cornuletele (nu am folosit intreaga cantitate)

Mod de preparare pentru cornulete fragede umplute cu mere si scortisoara – de post:

Am inceput cu aluatul si am pus faina intr-un bol incapator. Am facut o gaura in centru si am turnat apa calduta, drojdia si zaharul. Dupa vreo 15 minute cand drojdia a crescut, am adaugat borsul acru si uleiul. Am framantat aluatul un minut sau doua, apoi l-am acoperit si l-am lasat sa creasca aproximativ o ora.

Intre timp am facut umplutura pentru cornulete.

Am ales cateva mere frumoase, le-am spalat si curatat de coaja si seminte, apoi le-am taiat cuburi mici. Le-am amestecat cu zaharul, apoi le-am pus intr-o tigaie. Am presarat scortioara deasupra si am imprastiat-o printre mere. Le-am gatit pana s-au inmuiuat bine si lichidul lor s-a dus. Am transferat merele intr-un bol si le-am lasat sa se raceasca putin. Daca intre timp merele mai lasa zeama puteti sa le amestecati cu o lingura sau doua de faina.

Am impartit aluatul in patru bucati. Am intins pe rand fiecare bucata de aluat intr-un cerc si l-am impartit in 12 triunghiuri. Am pus la baza triunghiului cate o lingurita din compozitia merelor, apoi am rulat strans cornuletele.

Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade Celisius.

Imediat dupa ce am scos cornuletele din cuptor le-am trecut prin zaharul pudra. In felul acesta se lipeste mai usor.

Cornuletele sunt foarte fragede si moi, sunt destul de dulci pentru gustul meu si foarte aromate datorita umpluturii cu mere si scortisoara.

Cornulete fragede umplute cu mere si scortisoara - de post

O retata foarte asemanatoare gasiti aici:

Cornulete fragede cu bors acru si ulei – de post

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Retete vegane, de post!