10 nov. Crumble de mere cu caramel
Crumble de mere cu caramel
Putine lucruri sunt mai faine decat zilele alea tomnatice cand afara este frig, dar in casa cuptorul e incins si inauntru e o prajitura delicioasa cu mere pe care abia astept sa o devorez langa o cana cu ceai fierbinte.
Una dintre prajiturile alea bune cu mere este acest crumble rapid.
Ingrediente si mod de preparare pentru crumble de mere cu caramel:
Pentru umputura:
- 250 gr de caramel sau dulce de leche
- 8 mere
- 50 gr de zahar
- Zeama si putina coaja de la o lamaie netratata
- Optional: vanilie, scortisoara, nucsoara, ghimbir pudra
Pentru crumble:
- 150 gr de fulgi de ovaz usor rasniti
- 150 de faina alba
- 30 de gr de zahar alb
- 30 de gr de zahar brun muscovado
- 150 gr de unt rece
De obicei fac caramelul acasa, dar mai si trisez cateodata cand nu am timp si il cumpar gata facut.
Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o tigaie cu zaharul, zeama si coaja de lamaie, putina scortisoara si cam atat am folosit eu. Cand merele s-au inmuiat frumos, am oprit focul.
Intr-un vas termorezistent am turnat dulce de leche si deasupra am asezat merele gatite.
Crumbelul se face rapid. Am amestecat faina cu fulgii de ovaz, cu zaharul, apoi am incorporat si untul rece pana am obtinut un aluat nisipos. L-am pus deasupra merelor si am pus vasul in cuptorul preincalzit pentru vreo 30 de minute, pana s-a rumeneste usor.
Sper sa il incercati si sa fie pe gustul vostru!