cum sa prepari lapte de soia acasa

Cum sa prepari lapte de soia acasa

Cum sa prepari lapte de soia acasa!

Fie ca esti intolerant la lactoza, fie ca vrei sa iei o pauza de la lactate, sau pur si simplu cauti ceva nou, laptele vegetal este o alternativa buna. Am observat ca in ultima vreme tot mai multa lume cumpara de la raftul cu produse vegetale. Dar de ce sa nu incercam sa facem propriile produse din ingrediente pe care multi dintre noi le avem deja in camara? Zic eu ca e mult mai benefic, mai plin de nutrienti si lipsit de aditivi alimentari. Iar ca bonus, este si mult mai ieftin!

Imi place sa fac tot felul de lapte vegetal, iaurturi, branzeturi, frisca si creme din seminte, cereale, nuci. Imi place ca pot sa le pregatesc exact asa cum imi doresc, ca le pot aromatiza dupa preferinta. Toate se prepara cu minim de efort, dar maxima satisfactie! In acest articol voi explica cum sa prepari laptele de soia acasa!

Dupa cum am anuntat si pe pagina de facebook, voi incepe o serie de articole in care voi prezenta diferite retete de lapte, branza, iaurturi, creme si frisca vegetale! Daca sunteti interesati de asa ceva, urmariti blogul si pagina de facebook, acolo veti gasi cele mai noi articole!

Deci, cum sa prepari lapte de soia acasa?

Ingrediente si mod de preparare:

  • 250 gr de soia boabe (o cana)
  • 1 lintru de apa (4 cani)
  • Optional: vanilie, scortisoara, indulcitor, banana, etc

Procesul de optinere al laptelui de soia este simplu de tot. Am cantarit boabele de soia, le-am spalat in cateva ape si le-am lasat la inmuiat macar 12 ore. Eu de obicei le pun de seara pana a doua zi. Dimineata boabele sunt hidratate, mult mai mari in dimensiune si gata de a fi transformate in lapte.

Mai clatesc boabele de soia de cateva ori, le scurg si adaug la ele o cana de apa din cele patru. Laptele poate fi facut atat intr-un robot de bucatarie, cat si cu ajutorul blenderului vertical. Eu am folosit blenderul vertical. Dupa ce am zdrobit bine boabele de soia, am adaugat restul de apa si am amestecat. La final am strecurat laptele prin panza si l-am fiert 20 de minute la foc mic, pentru a nu da in foc. Trebuie sa amestecati in lapte la inceput pentru ca se mai depun sedimente pe fundul oalei. Daca nu amestecati, acestea se vor prinde si laptele va iesi afumat.

Daca doriti ca laptele sa aiba un gust mai special, puteti sa il aromatizati cu vanilie(la fierbere), carob, banane, curmale, scortisoara, etc.

Am auzit multa lume care foloseste o masura de soia si opt masuri de apa. Eu folosesc doar patru masuri de apa, deoarece imi place sa simt gustul de soia, imi place ca laptele sa fie mai concentrat. Deci daca doriti sa lungiti laptele, puteti sa mai adaugati apa. Aici depinde de gusturi! Daca nu va place foarte mult laptele de soia, va recomand sa incercati branza tofu, care se face din acest lapte!

Acesta este preparatul final! Va puteti bucura de el la micul dejun, puteti sa il folositi la deserturi, la budinci, etc!

cum sa prepari lapte de soia acasalapte de soia

Daca vreti sa pregatiti o branza tofu delicioasa, reteta o gasiti aici:

Cum se face branza tofu – reteta de tofu

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Retete de post, vegan



error: Content is protected !!