18 mart. Cus-cus cu tocana de vinete
Cus-cus cu tocana de vinete
De cand am descoperit cus-cus-ul, l-am indragit imediat. Il folosesc in loc de orez, il pun in salate, wrapuri, e o garnitura minunata pentru orice leguma sau tocana. Astazi l-am facut pereche cu niste vinete bune. S-au potrivit minunat.
Ingrediente si mod de preparare pentru cus-cus cu tocana de vinete:
- 200 gr de cus-cus Sano Vita
- 1/4 lingurita de turmeric pentru culoare – optional
- 350 ml de apa fierbinte
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 6 catei de usturoi
- 4 rosii proaspete
- 3 vinete – aproximativ 1 kg
- Cimbru, oregano, busuioc – condimente dupa plac
- Sare si piper dupa gust
Am pus cus-cus-ul intr-un bol, l-am amestecat cu putin turmeric pentru a avea o culoare mai galbuie, apoi am turnat apa fierbinte si uleiul de masline. Am acoperit vasul si l-am lasat asa timp de 12-15 minute. Dupa acest timp am trecut o furculita printre boabe pentru a le oferi un aspect aerat si a le dezlipi una de alta.
Intr-o tigaie am pus o lingura de ulei, ceapa, ustuoiul si putina sare. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat rosiile taiate cubulete. Cat rosiile s-au gatit, am taiat vinetele in cuburi si le-am adaugat in tigaie. Pentru extra savoare, vinetele se pot praji separat, apoi se adauga in sos. (Eu nu am procedat asa, pentru ca am vrut sa evit o prajeala in plus. Mai ales tinand cont de faptul ca vinetele absorb mult ulei, dar pentru cine vrea un gust mai placut, exista si aceasta posibilitate.) Am pus condimente dupa gust (oregano si busuioc), apoi am adaugat apa si am asteptat ca vinetele sa fie bine fierte. La final am potrivit sarea si piperul, si am servit tocana de vinete cu cus-cus.
Comanda si tu de pe www.sanovita.ro introducand codul promotional „ourdailyfood” si primesti 15% reducere de fiecare data!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.