31 ian. Gratin cremos de legume cu sos de caju
Gratin cremos de legume cu sos de caju este un fel de mancare simplu, care poate fi facut cu legumele avute la indemana. Este un fel vegan, fara gluten.
Eu am folosit cartofi, dovlecel si ceapa, dar se poate adauga putina telina, pastarnac, morcov, ardei sau alte legume preferate de voi si copii.
Ingrediente si mod de preparare pentru gratin cremos de legume cu sos de caju:
- 1/2 de cartof dulce – aprox. 200 gr
- 4 cartofi albi – aprox. 300 gr
- 1 dovlecel – aprox. 150 gr
- 2 cepe verzi
- Verdeata dupa plac
Pentru sos:
- 100 gr de caju hidratat
- 1 lingura de seminte de canepa decorticata
- 50 gr de fulgi de drojdie inactiva
- 2 catei de usturoi
- 250 ml de apa
- 1 lingura de ulei de masline
Am curatat cartofii, am spalat dovlecelul, apoi le-am dat pe razatoare. Ceapa am taiat-o rondele fine. Le-am asezat intr-un bol.
Toate ingredientele pentru sos le-am pus intr-un vas cilindric si le-am blendat. Am turnat sosul peste legume si am amestecat bine.
Am pus amestecul intr-un vas termorezistent. Am copt gratinul timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius, in cuptorul preincalzit.
A fost delicios!
Daca nu tineti neaparat sa fie vegan si aveti copilasi mai mari, adaugati sare dupa gust si puteti adauga deasupra vreo 50 de grame de branza cheddar sau alt tip de cascaval.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:
https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!