Lasagna cremoasa cu legume, tofu si spanac

Lasagna cremoasa cu legume, tofu si spanac

Lasagna cremoasa cu legume, tofu si spanac

Desi nu consum foarte des paste fainoase, lasagna ocupa un loc drag in inima mea, asa ca o data la vreo doua luni pregatesc o lasagna vegetariana delicioasa.

In sosul de rosii imi place sa pun multe legume. Bineinteles ca depinde si de ce am prin frigider. De data aceasta am avut niste tofu macinat si cum nu il foloseam la altceva, l-am integrat si pe el in reteta.

A iesit o lasagna foarte cremoasa si m-am gandit sa impart reteta cu voi.

Ingrediente si mod de preparare pentru lasagna cremoasa cu legume, tofu si spanac

Ingrediente pentru sosul de rosii si legume

  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 200 gr de tofu macinat
  • 800 gr de rosii cuburi
  • Oregano, cimbru, busuioc
  • Sare si piper dupa gust

In plus:

  • 16 foi de lasagna
  • 700 gr de sos bechamel – reteta AICI
  • 100 gr de parmezan
  • 100 gr de baby spanac

Am inceput cu sosul de rosii pe care eu il las sa fiarba la foc mic cam o ora si jumatate.

Am ales o oala incapatoare si am adaugat doua linguri cu ulei. Am pus ceapa si usturoiul tocate, putina sare si frunzele de dafin. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat morcovul si dovlecelul maruntite. Le-am lasat sa caleasca putin, apoi am adaugat tofu si rosiile, un pahar cu apa si condimentele. Am pus capacul si am dat focul la mic. Sosul a fiert o ora jumatate. Din cand in cand am mai amestecat in el. La final l-am potrivit de sare.

Am pregatit intre timp si sosul bechamel. Reteta pas cu pas o gasiti AICI.

Asamblare lasagna cremoasa cu legume, tofu si spanac:

Cand toate au fost gata, mi-am pregatit vasul pentru lasagna si am inceput asamblarea.

Am pus doua polonice de sos de rosii si legume la baza vasului, apoi 4 foi de lasagna. Am pus un nou strat de sos de rosii si legume, apoi alte 4 foi de lasagna. Urmatorul strat a fost unul generos de bechamel, baby spanac si parmezan ras. Am pus alte 4 foi de lasagna, apoi sos de rosii si sos bechamelul ramas. Am asezat ultimele 4 foi de lasagna, iar deasupra lor am pus sosul de rosii ramas.

Am acoperit cu un capac lasagna si am pus-o in cuptor pentru 40 de minute. 30 de minute cu capac, iar ultimele 10 fara.

Lasagna cremoasa cu legume, tofu si spanac

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!