Linzer cu migdale si lamaie

Linzer cu migdale si lamaie

Linzer cu migdale si lamaie

Voi aveti deserturi pe care le repetati an de an in perioada iernii si a sarbatorilor? Eu in fiecare an coc biscuitei Linzer, crinkles, fursecuri cu nuci si cozonac.

Aceste fursecuri sunt atat de fragede si aromate, incat nu pot percepe Craciunul fara ele.

Anul trecut v-am lasat o reteta de Linzer, dar anul asta va prezint o alta versiune pe care am pregatit-o impreuna cu Eva. Ne-am distrat tare in timp ce am pregatit aceste fursecuri si o sa va las la final un mic filmulet in care se regasesc cateva fragmente din proces. Reteta de anul trecut o gasiti AICI.

Ingrediente si mod de preparare pentru linzer cu migdale si lamaie:

  • 200 gr de unt la temperatura camerei (grasime 82%)
  • 80 gr de zahar pudra – puteti pune mai mult, dar noua nu ne plac prea dulci
  • Coaja unei lamai netratate
  • Putina vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr de migdale rasnite
  • 250 gr de faina alba
  • Gem/dulce de leche pentru umplut
  • Zahar pudra pentru decor

Am amestecat untul cu zaharul, apoi am adaugat coaja de lamaie, vanilia si galbenusurile. Am omoganizat, apoi am adaugat, migdalele rasnite si faina. Nu am framantat aluatul, ci doar am incorporat bine ingredientele. Daca aluatul e framantat mult se va dezvolta reteaua de gluten, rezultand intr-un aluat care nu e la fel de fraged si care se va strange la copt.

Am pus aluatul la frigider pentru cateva ore, dar cel mai bine e sa stea peste noapte sau pana la 24 de ore la rece. Noi am facut aluatul dimineata devreme si am copt biscuitii seara.

Seara am scos aluatul din frigider, l-am presat si lucrat putin pentru a deveni omogen, apoi l-am intins. Am taiat biscuiti pe care i-am copt 8-10 minute la 180 de grade Celsius.

Am lasat biscuitii la racit, apoi i-am umplut cu gem de visine si dulce de leche, apoi i-am pudrat cu zahar.

Linzer cu migdale si lamaie

Aici va las filmuletul de pe YouTube unde o puteti vedea pe Eva in actiune. Daca va place va puteti abona.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!