Mousse vegan de ciocolata

Mousse vegan de ciocolata – cu frisca de cocos

Mousse vegan de ciocolata!

Cu o floare nu se face primavara, dar ne aduce zambetul pe buze! Astazi, intr-o zi de iarna, din paharul meu a rasarit o floare! Cu toate ca nu a adus primavara, sunt sigura ca ii anunta venirea. Nu am plantat nimic special in pahar, insa recolta a fost mai mult decat satisfacatoare. Despre ce vorbesc?

Haideti sa va spun despre mousse-ul de ciocolata din paharul meu, care se pregateste extrem de usor, este un desert fin si din punctul meu de vedere arata foarte bine! Pentru mousse am folosit doar doua ingrediente. Ambele delicioase atat separat, cat si impreuna!

La desertul acesta ajung cam de fiecare data cand nu am prea mult timp, dar totusi doresc sau trebuie sa pregatesc ceva dulce. Mereu sunt incantata cand fac acest mousse. El poate fi servit imediat sau poate fi pastrat in frigider pentru o textura mai buna! Are o consistenta aerata, pufoasa si tare usoara.

Ingrediente pentru mousse vegan de ciocolata:

  • O conserva de 400 de grame de lapte gras din cocos
  • 100 de grame de ciocolata vegana
  • 50 gr de biscuiti de post cu cacao
  • 2 linguri de fulgi din migdale
  • Pentru decor: flori, menta

Mod de preparare pentru mousse vegan de ciocolata:

Am inceput prin a topi ciocolata pe baie de abur. Cand aceasta s-a topit, am lasat-o sa se raceasca si m-am apucat de frisca din cocos.

Pentru frisca vreau sa va spun ca nu puteti folosi lapte de cocos facut in casa, laptele acela lichid. Este obligatoriu nevoie de un lapte de cocos gras si cremos. Gasiti conserve de lapte de cocos in marile supermarketuri sau in magazine naturiste.

Cum facem frisca de cocos?

Pentru un rezultat ideal este important ca laptele de cocos sa stea la rece macar cateva ore. Daca va grabiti puteti sa îl puneti jumatate de ora in congelator. Eu am pus conserva de lapte in frigider peste noapte. In timpul acesta grasimea s-a adunat la suprafata conservei, iar la baza a ramas un lichid.

A doua zi am deschis conserva si am scos partea grasa din ea. Apa care a ramas pe fundul conservei nu am folosit-o. Daca aveti la indemana o conserva de crema de cocos, puteti sa o folositi si pe aceea – veti obtine un rezultat la fel de bun. Crema de cocos are un procent mai ridicat de grasime si pe fundul acelei conserve nu veti mai gasi apa. Am batut grasimea scoasa de deasupra conservei cu mixerul, la viteza mica 3 minute si apoi la viteza mare cam jumatate de minut. Pentru mine a fost destul atat, dar daca va doriti o consistenta diferita puteti sa continuati mixarea pentru inca cateva minute. Totusi nu exagerati cu mixatul pentru ca daca frisca va fi prea densa va crapa. Am patit lucrul aceasta si aspectul nu este prea frumos.

Cand am terminat de mixat frisca si ciocolata s-a racit, le-am amestecat si le-am asezat intr-un pahar. Am marauntit intr-un blender migdalele si biscuitii si am pus cate doua linguri din amestecul acesta peste mousse. Am decorat cu flori si frunze de menta.

Dacă sunteți interesati, aici găsiți o reteta de tort cu mousse de ciocolata:

Tort vegan cu mousse de ciocolata

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!