21 dec. Tort vegan cu mousse de ciocolata
Tort vegan cu mousse de ciocolata!
Indragesc mult deserturile, mai ales pe cele care contin ciocolata. Asa ca m-am gandit sa incerc sa pregatesc un tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata. In varianta vegana! Poate credeti ca este imposibil sa faceti un blat de tort fara oua. Si mie mi se parea dificil, insa am descoperit ca torturile sau prajiturile pot fi la fel de savuroase si daca nu au in compozitia lor lapte, oua, unt sau iaurt.
Ingrediente necesare pentru blatul de tort vegan cu mousse de ciocolata:
- 200 de gr de faina
- 30 de gr de cacao
- 120 gr de zahar
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml de apa fiarta
- o lingura de cafea instanta
- o lingurita de otet
- 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 de lingurita de sare
- o lingurita de praf de copt
Am inceput prin a fierbe 200 de ml de apa pentru cafea. Eu am folosit o cafea din orz, asa ca dupa ce apa a fiert am turnat-o peste praful de cafea si am amestecat. Am lasat cafeaua 15 minute sa se raceasca.
Intr-un bol am cernut faina, cacaoa, am adaugat zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Mereu folosesc sare la deserturi, in special la cele cu ciocolata. Sarea intensifica gustul ciocolatei.
Am amestecat ingredientele uscate cu un tel si apoi turnam peste ele cafeaua, uleiul si otetul. Cu ajutorul unei spatule am omogenizat bine compozitia si am turnat-o intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau tapetata cu putin ulei si faina.
Tortul il coacem aproximativ 30 de minute, sau in fuctie de cuptor – pana trece de testul scobitorii.
Cat tortul se raceste, ne ocupam de mousse-ul de ciocolata.
Avem nevoie bineinteles de ciocolata. Puteti alege sa o cumparati, sau sa o faceti acasa – dupa reteta pe care o gasiti dand click aici
Ingrediente necesare pentru mousse:
- 250 de gr de ciocolata
- 250 de gr de crema de cocos
Crema de cocos se gaseste la plafar. Eu o pastrez in frigider pana ma folosesc de ea.
Intr-un bol am pus crema de cocos pe care am mixato 3-5 minute, pana am obtinut frisca. Deasupra am turnat ciocolata topita si racita partial si gata este mousse-ul nostru. L-am asezat deasupra tortului si l-am ornam cu fructe congelate.
Asa arata acest tort vegan cu mousse de ciocolata si fructe.
Dar pentru ca acum este sarbatoare, i-am schimbat putin aspectul. L-am copt intr-o tava de prajituri, am taiat cercuri si l-am umplut cu mousse, cu gem de merisoare si deasupra am turnat putina ciocolata topita.
Pentru fiecare mini tort am folosit 3 cerculete. Pe primul strat am asezat o lingura de mousse, pe a doilea o lingura de gem, iar deasupra celui de al treilea strat am turnat ciocolata, dupa aceeasi reteta postata pe blog.
L-am ornat mai festiv, cu merisoare, felii de portocala confiata, scortisoara, anise.
O reteta cu crema asemanatoare:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!