Negresa ciocolatoasa cu crema de mascarpone si menta

Negresa ciocolatoasa cu crema de mascarpone si menta

Negresa ciocolatoasa cu crema de mascarpone si menta

Nu mai putem trece cu privirea faptul ca iarna a venit. E aici, e rece, ziua e scurta, casa e calda, brazii sunt impodobiti, orasul e plin de luminite, lumea e mai buna, atmosfera e de sarbatoare si totul e frumos.

E sezonul fursecurilor, al placintelor calde, e sezonul supelor si a tocanelor fierbinti, e vremea de baut ceai si ciocolata calda. E si vremea negresei pline de ciocolata si de calorii. Anul asta am decis sa o fac mai festiva si sa o ornez in spiritul iernii.

E la fel de pacatoasa si delicioasa ca si cea de anul trecut, dar acum are o crema fresh de mascarpone si menta. Doamne, cat de superba e combinatia de ciocolata si menta.

De ceva timp folosesc uleiurile de la doTerra in locul esentelor. Pe langa efectele super pe care le au asupra sanatatii interioare si exterioare, dau o aroma de exceptie, ce nu poate fi egalata de vreo esenta gasita in supermarket.

Ingrediente si mod de preparare pentru negresa ciocolatoasa cu crema de mascarpone si menta:

  • 180 gr de unt cu 82% grasime
  • 180 gr de ciocolata neagra cu cel putin 50% cacao
  • 50 gr de cacao
  • 80 gr de zahar alb
  • 50 gr de zahar brun inchis la culoare
  • 2 oua
  • 70 gr de faina

Pentru crema:

  • 250 gr de mascarpone
  • 50 gr de zahar pudra – puteti folosi mai mult daca simtiti nevoia
  • 2 picaturi de peppermint
  • 2 picaturi de spearmint
  • Colorant verde – eu am folosit un colorant natural pe baza de spirulina

Negresa ciocolatoasa cu crema de mascarpone si menta

Intr-un bol am rupt ciocolata si am adaugat cacaoa. Am topit untul si l-am turnat peste. Am omogezinat totul cu un tel pana am obtinut o compozitie cremoasa si fina. Separat am batut ouale cu zaharul pana acestea au devenit pale si si-au triplat volumul. Am amestecat cele doua compozitii si am incorporat faina data prin sita.

Am copt negresa timp de 20 – 25 de minute la 180 de grade Celsius in cuptorul preincalzit. Tava mea a avut dimensiunile de 22×30 cm. Puteti coace negresa si intr-o tava rotunda cu diametrul de aprox. 21 cm.

Am lasat negresa sa se raceasca complet. Intre timp am mixat mascarponele cu zaharul pudra, colorantul si uleiul esential de menta.

Am taiat negresa in triunghiuri, apoi am ornat-o cu crema de mascarpone si menta. Am pus si cateva bombonici colorate deasupra. A fost dementiala!!!

Negresa ciocolatoasa cu crema de mascarpone si menta

Aici gasiti o alta reteta de negresa delicioasa:

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!