Negresa cu banana, unt de caju si zmeura - babyfriendly

Negresa cu banana, unt de caju si zmeura – babyfriendly

Negresa cu banana, unt de caju si zmeura – babyfriendly

Ieri am facut putina ordine in frigider si am gasit o conseva de crema de cocos desfacuta, niste zmeura care ocupa spatiul si cateva linguri de unt de caju. Pe langa toate astea, in cosul cu fructe era o banana foarte coapta, care striga ca vrea sa fie folosita. Ideea mi-a venit repede si am decis ca negresa is the way to go.

Si pentru ca Eva tot se trezise din somnul de dupa amiaza plina de energie si cu mult chef de umblat prin oale, am lasat-o sa ma ajute. Bucuria ei, va arat mai jos si cateva secvente din distractia noastra.

Negresa cu banana, unt de caju si zmeura - babyfriendly

Ingrediente si mod de preparare pentru negresa cu banana, unt de caju si zmeura – babyfriendly:

  • 1 banana foarte coapta
  • 100 gr de crema de cocos sau mascarpone – daca nu aveti crema de cocos
  • 30 ml de ulei presat la rece
  • 1 ou
  • 25 gr de carob(pudra de roscove)
  • 50 gr de faina de grau tip 550
  • 20 gr de amidon de tapioca sau tot aceeasi cantitate de faina de grau
  • 1/2 de lingurita de praf de copt bio
  • 2-3 linguri de unt de caju sau alte nuci – reteta AICI
  • 80 gr de zmeura
Negresa cu banana, unt de caju si zmeura - babyfriendly

Toate ingredientele le-am amestecat intr-un singur bol. Banana am pisat-o cu o furculita, apoi am adaugat peste ea crema de cocos, uleiul presat la rece si oul. Am omogezinat cu un tel, apoi am adaugat ingredientele uscate: carobul, faina, amidonul si praful de copt. Mix-mix si am turnat compozitia intr-o tava de 23×16 cm tapetata cu hartie de copt.

Sa nu radeti…hartia e ramasa de la Craciun. Saptamanile trecute am ramas fara hartie de copt si cum supermarketuile de la noi abia acum incep sa revina la normalitate, hartia cu motive de Craciun era singura disponibila…

Deasupra compozitiei am asezat untul de caju si l-am distribuit uniform, apoi am asezat zmeura. Bineinteles, toate astea le-am facut cu ajutorul Evei.

Am asezat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.

Sper ca v-a placut de Eva, ea e ajutorul meu de nadejde in bucatarie. Calitatea videourilor e mai slaba, sunt facute cu telefonul. 😀

Mai jos vedeti cum arata negresa bebeluseasca. E super delicioasa.

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!