15 iul. Negresa extra ciocolatoasa fara faina
Negresa extra ciocolatoasa fara faina
Unul dintre deserturile pe care le ador este negresa. Inca de cand eram copil am indragit-o si abia asteptam sa merg la bunica, pentru ca ea pregatea cea mai buna negresa. Pe vremea aceea imi placea negresa pufoasa, glazurata cu ciocolata si cateva bombonele colorate. De cand am nescoperit negresa ciocolatoasa, o prefer pe aceasta.
Dupa cum am mai spus, acest desert este caloric, dar ma consolez cu gandul ca nu mananc singura toata tava. De data aceasta am copt o negresa mica, intr-o tava cu diametru de numai 11 cm. Reteta pe care o las mai jos este pentru o tava mai mare(cu diametrul de 24 cm). Pentru cel mai bun rezultat alegeti o ciocolata buna, cu un continut ridicat de cacao.
Ingrediente si mod de preparare pentru negresa extra ciocolatoasa fara faina:
- 150 gr de unt la temperatura camerei
- 150 gr de zahar
- 2 linguri de ulei
- 250 gr de ciocolata cu cel putin 70% cacao
- 3 oua
- 50 gr de cacao
- 1 praf de sare
- Optional: o lingurita de esenta de vanilie, menta sau cafea
Intr-un bol am pus untul si zaharul pe care le-am mixat bine, pana untul a devenit pufos. Am adauat uleiul, 150 de gr de ciocolata topita pe baie de abur si am mai mixat putin, apoi am incorporat ouale unul cate unul, am adaugat cacaoa si praful de sare, iar la final restul de ciocolata maruntita. Optional puteti adauga esenta de vanilie, esenta de menta, de cafea, sau coaja de portocala. De data aceasta eu nu am adaugat nimic.
Am pus compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si am lasat prajitura in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute la 160 de grade Celsius. Daca faceti prajiura intr-o forma mai mica, asa cum am facut eu, lasati negresa doar 18-20 de minute in cuptor. Daca doriti un interior mai pufos, puteti lasa prajitura mai mult in cuptor.
Lasati negresa sa se raceasca bine inainte de taiere. Mie imi place sa o las macar doua ore la frigider inainte de servire.
Asa arata negresa extra ciocolatoasa fara faina. Usor pufoasa pe margini si plina de ciocolata inauntru.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!