Nuggets de tofu sau tofu bites

Nuggets de tofu sau tofu bites

Nuggets de tofu sau tofu bites

Cand mi se mai face pofta de o gustare crocanta, apelez la branza tofu. Imi place mult aceasta branza pentru ca o pot folosi in multe combinatii, o pot asezona dupa placul meu si de fiecare data rezultatul este delicioas. Astazi am pregatit tofu nuggets sau bucatele crocante de tofu. E o reteta usoara potrivita atat pentru cei mari, cat si pentru cei mai mici.

Ingrediente pentru nuggets de tofu sau tofu bites:

Pentru marinat:

  • 300 gr de tofu
  • 200 ml supa de legume
  • 50 ml sos de soia
  • 3 catei de usturoi razuit
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de boia dulce

In plus:

  • 70 gr de amidon
  • 50 gr de pemet
  • 50 gr de faina de ovaz (fulgi de ovaz rasniti)
  • 4 lingrui de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de usturoi deshidratat
  • 1 lingurita de ceapa deshidratata
  • 1/2 lingurita de boi afumata
  • Sare, piper

Mod de preparare pentru nuggets de tofu sau tofu bites:

Am pregatit mai intai branza tofu. Am sters-o cu ajutorul catorva servetele de buctarie pentru a scoate excesul de apa din ea. Am taiat branza cuburi, apoi am pus-o la congelator peste noaspte. Puteti trece peste pasul acesta, dar sa stiti ca face diferenta. Ii ofera o altfel de consistenta branzei. Am decongelat cuburile de tofu, le-am mai pus o data pe servetele absorbante pentru a scoate umiditatea, apoi le-am pus la marinat in supa de legume, sosul de soia, impreuna cu usturoiul razuit, cimbrul si boiaua dulce. Am lasat tofu la marinat 2 ore.

Nuggets de tofu sau tofu bites

Dupa ce tofu s-a marinat si a inglobat toate aromele, l-am pe o farfurie. Lichidul l-am pastrat.

Am asezat pe masa toate elementele necesare urmatorului pas: tofu pe o farfurie, bolul cu lichid, un bol cu amidonul si o alta farfurie mai adanca in care am amestecat pesmetul cu faina de ovaz, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul si ceapa deshidratate, boiaua afumata, sarea si piperul.

Am trecut bucatile de tofu prin amidon, apoi prin lichid si in final l-am imbracat cu amestecul de pesmet, faina de ovaz si condimente.

Puteti coace bucatile de tofu, sau le puteti praji. Vor fi la fel de crocante si delicioase.

Daca vreti sa faceti branza tofu acasa, aici va las reteta:

Cum se face branza tofu – reteta de tofu

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!