Pancakes cu fulgi de ovaz si banane

Pancakes cu fulgi de ovaz si banane

Pancakes cu fulgi de ovaz si banane

Vrei un mic dejun rapid, satios si sanatos? Eu astazi am ales clatitele americane cu fulgi de ovaz si banane. Sunt usor de pregatit in diminetile aglomerate, sunt delicioase si merg bine pe langa o sumedenie de fructe.

Puteti gasi multe versiuni ale acestor clatite mult vestite. De data aceasta eu am ales sa le fac cu iaurt, iar in loc de faina de grau sa folosesc fulgi de ovaz rasniti. Am obtinut niste clatite pufoase si moi. Mie mi-au placut mult.

Reteta este simpla, iar ingredientele putine.

Ingrediente si mod de preparare pentru pancakes cu fulgi de ovaz si banane:

Din cantitatile de mai jos am obtinut 6 clatite.

  • 1 banana coapta
  • 100 gr de fulgi de ovaz macinati
  • 150 ml de iaurt (3,5% grasime)
  • 1 ou
  • Vanilie
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 lingura cu apa
  • 1/2 de lingurita de praf de copt

Am rasnit fulgii de ovaz si i-am pus intr-un bol impreuna cu restul ingredientelor. Am amestecat totul cu ajutorul blenderului vertical. Am lasat compozitia sa se odihneasca 10 minute. Daca vi se pare ca aceasta mai necesita putin lichid, mai adaugati cate o lingura cu apa, pana ajungeti la textura dorita.

Am incins o tigaie si cu ajutorul unui servetel am uns-o cu foarte putin ulei. Am adaugat cate doua linguri din compozitie pentru fiecare clatita si i-am dat forma rotunda. Am copt clatitele pana s-au rumenit frumos pe ambele parti. Focul a fost mic.

Nu faceti clatite prea mari pentru ca vor fi greu de intors. Fiti cu ochii pe ele, pentru ca se pot arde imediat.

Noi am servit clatitele cu putina miere si zmeura proaspata!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂



error: Content is protected !!