28 nov. Parizer de caju – reteta vegana, baby-friendly
Parizer de caju – reteta vegana, baby-friendly
O reteta sanatoasa si gustoasa care poate inlocui mezelurile din comert cu succes. Noi o folosim la sandwichiuri, wrapuri, ca aperitiv, iar acum am adaptat reteta pentru ca si Eva sa se poata bucura de ea.
Puteti adauga in acest parizer bucati de ardei gras, masline, alte legume dupa plac. Aici gasiti si reteta pentru adulti.
Ingrediente si mod de preparare pentru parizer de caju – reteta vegana, baby-friendly:
- 75 gr de caju hidratat
- 1/2 de morcov fiert
- 1 felie mica de sfecla fiarta – pentru culoare(de data asta nu am folosit)
- 1 lingura de crema de cocos
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 linguri de drojdie inactiva
- 50 ml de apa
- Zeama de lamaie dupa gust
- Oregano, condimente dupa gust
- 10 gr de agar agar + 200 ml de apa
Am pus nucile caju, morcovul, crema de cocos, usturoiul, uleiul de masline, drojdia inactiva, cei 50 ml de apa, zeama de lamaie si condimentele intr-un blender si le-am transformat intr-o pasta fina.
Am amestecat gelatina vegetala cu cei 200 ml de apa si am asteptat cam un minut, apoi am fiert amestecul timp de doua minute.
Am turnat cate putin din pasta de caju peste amestecul de agar agar si apa si am omogenizat foarte bine cu un tel.
Am turnat compozitia obtinuta in doua pahare unse cu un strat fin de ulei. Am acoperit cu folie alimentara si am pus paharele in frigider. A doua zi am scos parizerul din pahar introducand un cutit pe marginile paharului pentru a il scoate mai usor.
L-am feliat si i l-am servit fetitei alaturi de cateva buchetele de conopida la cuptor.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare: