01 iun. Paste primavera – paste vegane
Paste primavera – paste vegane
De cateva zile am tot visat la o portie de paste cu legume colorate, asa ca m-am aprovizionat si dupa ce am venit de la piata m-am apucat de treaba. Am pregatit paste primavera. Niste paste gustoase, sanatoase, usoare, cu multe legume si un sos delicios din patrunjel. Perfecte pentru pranz sau cina, perfecte pentru vremea aceasta.
Ingrediente pentru paste primavera – paste vegane:
- 250 gr de paste
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 2 morcovi mici
- 1/2 de ardei rosu
- 1/2 de ardei verde
- 150 gr de boabe de porumb
- 5-6 tije de sparanghel
- 200 gr de brocoli
- 100 gr de fasole verde sau mazare
- 200 gr de rosii cherry
- 1 lamaie
- 1 crenguta de rozmarin proaspat
- Sare si piper dupa gust
Pentru sosul de patrunjel:
- 1 legatura mare de patrunjel
- 5-6 linguri de ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- Putina sare
Mod de preparare pentru paste primavera – paste vegane:
Am pregatit toate legumele. Le-am spalat si le-am tocat.
Am pus apa cu o lingurita de sare la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele. Le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o alta oala am pus apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am pus buchetelele de brocoli si fasolea verde. Le-am lasat sa fiarba 2 minute dupa care le-am scos si le-am pus in apa rece pentru a opri procesul de gatire. In felul acesta legumele isi vor pastra culoare verde vibranta. Eu am folosit brocoli si fasole verde inghetate, asa ca le-am lasat putin in apa rece, apoi le-am scurs bine.
Intr-o tigaie incapatoare am pus doua linguri de ulei de masline si am adaugat ceapa taiata julien, usturoiul tocat fin si putina sare. Peste aproximativ un minut am adaugat morcovii rondele, apoi dupa inca vreo doua minute ardeii taiati in cuburi. Peste alte trei minute am adaugat sparanghelul, boabele de porumb, buchetelele de brocoli, fasolea verde, zeama si coaja lamaii si rozmarinul tocat. Am mai lasat legumele doua minute, am adaugat rosiile cherry taiate in jumatate si am stins focul.
In acest timp pastele au fiert si le-am adaugat legumelor din tigaie. Am adaugat sare si piper dupa gust. Legumele si-au pastrat prospetimea, culorile si au ramas usor crocante. Daca doriti sa le gatiti de tot o puteti face, insa mie imi plac legumele gatite in acest fel.
Patrunjelul l-am spalat bine si l-am blenduit impreuna cu uleiul, usturoiul si sarea.
Am servit pastele cu o lingura de sos deasupa.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂