14 mai Pate vegetal din linte si rosii uscate
Pate vegetal din linte si rosii uscate
Lintea este foarte indragita in casa noastra, iar pateurile din linte se pregatesc destul de des. Pentru acestea folosesc si linte verde, dar este adevarat ca prefer lintea rosie.
Am incercat multe combinatii pentru pateurile din linte rosie, iar aceasta este una dintre ele – rosiile uscate ofera un gust tare placut pateului.
Ingrediente si mod de preparare pentru pate vegetal din linte si rosii uscate:
- 250 gr de linte rosie
- 1 morcov fiert
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 10-12 rosii uscate
- 3-4 linguri de ulei
- 1 lingurita de boia dulce
- Sare si piper dupa gust
Am spalat lintea in mai multe ape, pana aceasta a fost curata. Am pus-o la fiert cu putina sare.
Ceapa si usturoiul le-am curatat, tocat si le-am calit intr-o lingura de ulei si putina sare.
Am pus lintea fiarta intr-un vas, iar deasupra am adaugat morcovul fiert, ceapa si usturoiul calite, 7-8 rosii uscate, cateva linguri de ulei si boiaua dulce. Am blendat pana am obtinut un pate fin.
Rosiile uscate ramase le-am tocat fin si le-am adaugat pateului. Am gustat si am potrivit de sare si piper. Am servit pateul cu legume crude si crackers.
Este un pate fin si deosebit.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.