Pateuri vegane umplute cu linte

Pateuri vegane umplute cu linte

Pateuri vegane umplute cu linte reprezinta un aperitiv atragator si gustos in varianta vegana sau de post.

Aceasta este o reteta ieftina si rapida.

Ingrediente si mod de preparare pentru pateuri vegane umplute cu linte:

  • 300 gr de linte rosie
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 lg de fulgi de drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 50 gr de nuca macinata
  • 70 gr de pesmet
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • Alte condimente dupa gust, cum ar fi: cimbru, oregano, salvie, etc.
  • Sare dupa gust

In plus:

  • 3 linguri de lapte vegetal
  • 1 lingura de ulei
  • Susan, mac sau alte seminte pentru ornat

Am spalat lintea rosie in vreo 5-6 randuri de ape, pana a fost curata. Am pus-o la fiert cu un 1 litru de apa, apoi am strecurat-o.

Am calit una din cepe impreuna cu morcovul. Cealalta ceapa am maruntit-o cu ajutorul chopperului impreuna cu legatura de patrunej. Usturoiul l-am razuit fin.

Intr-un bol incapator am amestecat lintea, ceapa si morcovul calite, ceapa cruda, patrunjelul, usturoiul. fulgii de drojdie, uleiul, nuca macinata, pesmetul si condimentele. Am amestecat cu mana. Daca vi se pare ca mai este nevoie de putin pesmet, adaugati acum. Tot acum gustati si vedeti daca ati pus suficienta sare sau daca doriti sa mai adaugati alte condimente.

Puteti folosi aluat foietaj sau puteti face aluatul acasa. Aici gasiti reteta de aluat pe care am folosit-o eu. Deasemenea gasiti si o varianta de pateuri umplute cu seminte. Sunt extrem de delicioase.

Pateuri vegane sau de post cu seminte

Am intins aluatul subtire, l-am uns cu putin ulei si am asezat compozitia. Am rulat aluatul, l-am feliat si l-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt. Optional puteti presara susan, mac, sare sau alte condimente deasupra pateurilor.

Pateuri vegane umplute cu linte

Am amestecat laptele vegetal cu uleiul. Am uns pateurile cu acest amestec cu ajutorul unei pensule. Deasupra am presarat susan alb si negru.

Am copt pateurile 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Pateuri vegane umplute cu linte

Aceste pateuri reprezinta un aperitiv gustos, sanatos, satios si usor de pregatit.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Retete vegane, de post!