
19 mart. Pizza fara gluten cu blat din faina de naut
Pizza fara gluten cu blat din faina de naut
Cred ca mai toata lumea a experimentat nebunia zilelor astea. Noi ne plimbam prin supermarket si ne simteam ca la raboi. Rafturi goale, oameni cu cosurile pline, lipsa de ulei, faina, orez, paste si altele. In fine, noi voiam sa facem o pizza, dar faina nu aveai de unde sa iei.
Cum trebuia sa plecam in India nu am mai cumparat nici fructe si legume, nici altele, pentru ca nu avea sens sa se strice singure acasa. Apoi am aflat ca nu mai plecam, ca se inchid granitele si ca excursia se amana pe termen nedeterminat. Asa ca…sambata seara am fost la cumparaturi si cum faina de grau nu se gasea nicaieri in oras, ne-a salvat faina de naut. Hai ca putem fi creativi si putem improviza cu ce e la indemana.
Reteta e super simpla, banala chiar.
Ingrediente si mod de preparare pentru pizza fara gluten cu blat din faina de naut:
Pentru blat:
- 250 gr de faina de naut
- 500 ml de apa
- Optional: condimente dupa gust. Eu am folosit oregano si usturoi pudra
Toppinguri:
- 250 gr de sos de rosii
- Mozzarella vegana – reteta AICI
- 6-8 ciuperci
- Masline
- Rosii cherry
- Rucola
- Ce mai doriti: ardei, porumb, etc
Pentru blat am pus faina intr-un bol, am amestecat-o cu praful de usturoi si oregano uscat. Am turnat apa in timp ce amestecam cu telul. Am omogenizat bine si am lasat blatul sa se odihneasca vreo 15-20 de minute. V-am spus ca e simplu de tot.
Dupa timpul de odihna, am turnat compozitia in doua tavi. Una rotunda cu diametrul de 22 cm si un dreptunghiulara cu dimensiunile de 30×20 cm. Am pus blaturile in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
Intre timp am pregatit cateva ciuperci pe care le-am feliat si gatit in tigaia antiaderenta fara ulei. Am pregatit mozzarella vegana si cateva masline. Am scos blaturile, le-am uns cu sos de rosii, am pus toppingurile si am bagat pizza inapoi in cuptor pentru 7 minute.
Cand am servit-o am pus rosii cherry si rucola proaspete. E un deliciu, nu alta!
Folositi ardei, porumb, tofu sau ce alte toppinguri va doriti. Sa aveti pofta, noi am avut!