
13 feb. Prajitura in doua culori cu gem – de post sau vegana
Prajitura in doua culori cu gem – de post sau vegana
Mi-a fost pofta de ceva dulce si pufos, asa ca am pregatit rapid o prajitura in doua culori cu gem. Un strat de vanilie, gem in mijoc, apoi un al doilea strat cu carob(pudra de roscove). Deasupra am pus si putina nuca si a fost perfecta.
Ingrediente si mod de preparare pentru prajitura in doua culori cu gem – de post sau vegana:
- 250 gr de faina
- 150 gr de zahar brun
- 7 gr de praf de copt
- 300 ml de apa carbogazoasa
- 100 ml de ulei
- Vanilie
- 2 linguri de carob sau cacao
- 250 gr de gem
- 50 gr de nuca
Intr-un bol am pus faina, zaharul si praful de copt. Le-am amestecat cu telul, apoi am turnat deasupra lor apa carbogazoasa si uleiul. Am impartit compozitia in doua parti. Intr-una am adaugat putina vanilie, iar in cealalta am pus carob.
Am tapetat o tava cu hartie de copt, apoi am turnat compozitia alba. Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am lasat-o pentru aproximativ 5-6 minute, sau pana a prins o usoara crusta si suprafata s-a intarit.
Am scos blatul si l-am uns cu gem, am turnat cea de a doua compozitie – cea cu carob, iar deasupra am pus nuca. Am introdus din nou tava in cuptor si am lasat prajitura sa se coaca pana a trecut testul scobitorii.
E o prajitura simpla, dar delicioasa.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!