Prajitura in doua culori cu gem - de post sau vegana

Prajitura in doua culori cu gem – de post sau vegana

Prajitura in doua culori cu gem – de post sau vegana

Mi-a fost pofta de ceva dulce si pufos, asa ca am pregatit rapid o prajitura in doua culori cu gem. Un strat de vanilie, gem in mijoc, apoi un al doilea strat cu carob(pudra de roscove). Deasupra am pus si putina nuca si a fost perfecta.

Ingrediente si mod de preparare pentru prajitura in doua culori cu gem – de post sau vegana:

  • 250 gr de faina
  • 150 gr de zahar brun
  • 7 gr de praf de copt
  • 300 ml de apa carbogazoasa
  • 100 ml de ulei
  • Vanilie
  • 2 linguri de carob sau cacao
  • 250 gr de gem
  • 50 gr de nuca

Intr-un bol am pus faina, zaharul si praful de copt. Le-am amestecat cu telul, apoi am turnat deasupra lor apa carbogazoasa si uleiul. Am impartit compozitia in doua parti. Intr-una am adaugat putina vanilie, iar in cealalta am pus carob.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, apoi am turnat compozitia alba. Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am lasat-o pentru aproximativ 5-6 minute, sau pana a prins o usoara crusta si suprafata s-a intarit.

Am scos blatul si l-am uns cu gem, am turnat cea de a doua compozitie – cea cu carob, iar deasupra am pus nuca. Am introdus din nou tava in cuptor si am lasat prajitura sa se coaca pana a trecut testul scobitorii.

E o prajitura simpla, dar delicioasa.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!