Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Cred ca pentru marea majoritate dintre noi salamul de biscuiti e un desert al copilariei. Peste tot se face aproximativ la fel, adaugandu-se sau evitandu-se anumite ingrediente.

Reteta pe care eu o pregatesc e cea pe care si mama mea o facea, adica una de baza. Fiecare poate adapta reteta in functie de preferinta. Spre exemplu eu am folosit lapte de migdale, am folosit un amestec de caju si nuci si in loc de stafide sau rahat turcesc, am folosit merisoare. De obicei ama punea esenta de rom in salamul de biscuiti. Eu prefer coaja de portocala, dar de data asta nu am pus nici un fel de aroma.

Ingrediente si mod de preparare pentru salam de biscuiti:

  • 500 gr de biscuiti populari
  • 150 gr de nuci sau caju sau migdale sau amestec
  • 100 gr de stafide sau merisoare sau rahat turcesc
  • 200 ml de lapte de vaca sau vegetal sau suc de portocale
  • 70 gr de zahar brun
  • 60 gr de cacao sau carob
  • 150 de unt
  • Arome: vanilie sau rom sau coaja de portocale
  • Pentru final: fulgi de cocos

E super usor sa faci salamul de biscuiti.

Intr-un bol mai mare am rupt biscuitii cu mana, dar puteti sa folositi un sucitor sa ii sfaramati. Am prajit putin miezul de nuca si nucile caju, apoi cand s-au racit, le-am tocat. Am pus nucile peste biscuiti. Am adaugat si merisoarele.

Intr-un vas am incalzit laptele amestecat cu zaharul si cacaoa. Am amestecat mereu pentru a dizolva bine cacaoa si a nu ramane cu cocoloase. Cand laptele a fost fierbinte am stins focul si am adaugat untul rece taiat cuburi. Am asteptat sa se topeasca, apoi am turnat amestecul de lapte peste biscuiti.

Cu o spatula am amestecat in vas pentru a distribui bine lichidul si pentru ca toti biscuitii sa absoarba din lapte.

Am intins pe masa o folie de plastic si am pus jumatate din compozitie. Cu mainile usor umede am dat forma salamului, apoi am rulat strans folia in jurul lui, l-am invartit de cateva pentru a avea o forma cat mai frumoasa si am legat capetele foliei.

Am pus salamul la frigider pana a doua zi, cand l-am taiat si mancat! 😀

Eu l-am dat prin faina de cocos si migdale, dar dupa ce l-am scos din folie, de la frigider.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.