02 nov. Saratele cu branza dulce
Saratele cu branza dulce
Ingrediente si mod de preparare pentru saratele cu branza dulce:
- 450 gr de branza
- 200 gr de unt
- 200 gr de smantana grasa
- 550-600 faina
- 1 lingura de sare
Branza folosita trebuie sa fie bine scursa de zer. Am amestecat branza cu untul si smantana. Le-am framantat cu mana pana s-au omogenizat, apoi am adaugat sarea si faina. Am framantat pana am obtinut un aluat usor de modelat, care nu s-a mai lipit de maini. L-am invelit in folie alimentara si l-am lasat la frigider peste noapte.
In aluat puteti adauga seminte de chimen, oregano, cimbru sau chiar putin cascaval.
Daca va grabiti, lasati aluatul macar 6 ore in frigider. In timpul acesta aluatul fermenteaza datorita branzei. Eu am folosit aluatul a doua zi la amiaza.
L-am scos din frigider si l-am impartit in 4. O bucata am intins-o pe masa de lucru usor infainata, iar celelalte 3 le-am pus din nou in frigider.
Am intins aluatul si am taiat fasii de dimensiunea dorita. Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu putin lapte, apoi am presarat seminte de susan alb si negru, chimen si putina sare grunjoasa.
Am copt saratelele in jur de 12 minute, pana s-au rumenit frumos. Le-am lasat la racit, apoi le-am rontait.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!