
27 oct. Sos de ciuperci
Sos de ciuperci
Pentru iubitorii de paste, de ciuperci, de paste cu ciuperci :)), va las o reteta delicioasa si rapida.
Ingrediente si mod de preparare pentru sos de ciuperci:
- 400 gr de ciuperci
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 cub de unt – aprox 40 gr
- 1 lingura plina de faina
- 600 ml de lapte – eu am foosit de migdale
- Sare, piper si cimbru dupa gust
Pentru ca am gatit astfel incat si fiica noastra sa poata manca, nu am prajit nimic, iar sare am adaugat abia dupa ce am pus deoparte pentru ea.
Ciupercile le-am spalat bine si le-am tocat marunt. Daca preferati, le puteti felia lamele. Am pus ciupercile intr-o oala cu fundul gros si am asteptat ca ele sa lase apa lor. Am pus deasupra si ceapa taiata marunt. Am pus capacul si le-am lasat sa fiarba vreo 15 minute ca sa fie bine gatite. Cand sucul lasat de ele a inceput sa se imputineze am adaugat usturoiul dat pe razatoare, untul si faina. Am permis fainii sa se gateasca aproximativ un minut, apoi am adaugat laptele caldut. Am amestecat pana a ajuns la punctul de fierbere si s-a ingrosat. Am condimentat cu cimbru.
Dupa ce am pus deoparte cateva linguri de sos pentru Eva, am adaugat si sare in sos.

Noi nu am fiert paste pentru acest sos delicios, ci l-am servit cu niste cartofi copti cu rozmarin. A fost bun!