
03 mart. Spanac cu sos de smantana
Spanac cu sos de smantana
Cand vine primavara, vine cu toate frumusetile ei. Flori delicate si parfumate, soare cald, iarba verde, ciripit de pasarele si…spanac.
De cand eram mica mama imi pregatea spanacul in modul acesta, cu sos de smantana, putina ceapa si usturoi. O mancare rapida, care e gata in 10 minute, dar cand o gusti, nu ai spune asta.
Ingrediente si mod de preparare pentru spanac cu sos de smantana:
- 1 kg de spanac proaspat
- 2 cepe
- 8 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- 4 linguri de smantana grasa
- Sare dupa gust
Am spalat bine spanacul, frunza cu frunza si l-am curatat de tulpinile mai groase.
Intr-o oala am pus aproximativ 1,5 litri de apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am scufundat spanacul in apa si l-am lasat sa se inmoaie, dar nu mai mult de doua minute. Am stins focul, am scurs spanacul si l-am clatit cu apa rece din belsug pentru a opri complet procesul de fierbere. Apa de la spanac am pastrat-o.
Am stors spanacul si l-am tocat, dar nu foarte fin.
Intr-o tigaie am pus o lingura de ulei, am adaugat ceapa si usturoiul curatate si tocate. Am pus si putina sare. Cand acestea s-au inmuiat, am adaugat doua linguri cu faina. I-am permis fainii sa se gateasca timp de 30 de secunde. Am turnat un pahar si jumatate din apa in care a fiert spanacul. Am amestecat bine, apoi am pus smantana.
Am omogenizat, iar dupa un minut am adaugat spanacul. L-am invelit bine in sos si am stins focul.
Am adaugat sare si l-am servit imediat. Absolut delicios!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.