03 oct. Supa de legume cu fidea
Supa de legume cu fidea
Cui nu ii place o supa aromata cu fidea si leustean? Eu nu o refuz niciodata.
Ingrediente si mod de preparare pentru supa de legume cu fidea:
- 4 cepe mici
- 4 morcovi potriviti
- 2 ardei rosii (puteti folosi culori diferite)
- 1/2 de telina
- 1 pastarnac
- 1 cm de ghimbir – optional
- 1 mana de codite de patrunjel
- Cativa cartofi mici
- 3 litri de apa
- 200 gr de fidea
- Bors pentru acrit – optional
- 2 legaturi de leustean
- Sare dupa gust
- 1/4 lingurita de turmeric
Am pus legumele intregi la fiert in 3 litri de apa, dar am pastrat un morcov. Eu nu arunc coditele de patrunjel, ci le pastrez special pentru supe, asa ca am pus si o mana buna de codite ramase de la o salata.
Legumele au fiert la foc mic, cu capacul pus. Cand au fost gata, am strecurat supa si am pus-o din nou pe foc. Am adaugat fideaua, iar intre timp am dat pe razatoare morcovul ramas si l-am calit intr-o lingura de ulei impreuna cu turmericul.
Am adaugat imediat morcovul calit pentru culoare, am acrit cu bors, am adaugat cei trei morcovi fierti, pe care i-am taiat rondele si am potrivit sarea. Dupa ce am stins focul am adaugat leusteanul tocat fin.
Aceasta este supa de legume cu fidea. O supa usoara, gustoasa si pregatita rapid.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!