Supa de legume cu fidea

Supa de legume cu fidea

Supa de legume cu fidea

Cui nu ii place o supa aromata cu fidea si leustean? Eu nu o refuz niciodata.

Ingrediente si mod de preparare pentru supa de legume cu fidea:

  • 4 cepe mici
  • 4 morcovi potriviti
  • 2 ardei rosii (puteti folosi culori diferite)
  • 1/2 de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 cm de ghimbir – optional
  • 1 mana de codite de patrunjel
  • Cativa cartofi mici
  • 3 litri de apa
  • 200 gr de fidea
  • Bors pentru acrit  – optional
  • 2 legaturi de leustean
  • Sare dupa gust
  • 1/4 lingurita de turmeric

Am pus legumele intregi la fiert in 3 litri de apa, dar am pastrat un morcov. Eu nu arunc coditele de patrunjel, ci le pastrez special pentru supe, asa ca am pus si o mana buna de codite ramase de la o salata.

Legumele au fiert la foc mic, cu capacul pus. Cand au fost gata, am strecurat supa si am pus-o din nou pe foc. Am adaugat fideaua, iar intre timp am dat pe razatoare morcovul ramas si l-am calit intr-o lingura de ulei impreuna cu turmericul.

Supa de legume cu fidea

 

Am adaugat imediat morcovul calit pentru culoare, am acrit cu bors, am adaugat cei trei morcovi fierti, pe care i-am taiat rondele si am potrivit sarea.  Dupa ce am stins focul am adaugat leusteanul tocat fin.

Aceasta este supa de legume cu fidea. O supa usoara, gustoasa si pregatita rapid.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Retete vegane, de post!