Tarta de mere cu caramel - vegana, fara zahar, fara gluten

Tarta de mere cu caramel – vegana, fara zahar, fara gluten

Tarta de mere cu caramel – vegana, fara zahar, fara gluten

Imi plac deserturile facute in casa si rar este o saptamana cand sa nu fac o prajitura, o tarta, placinte sau alte bunatati. Insa mai mereu incerc sa evit zaharul si cremele grele.

Data aceasta am avut o idee pe care am vrut sa o experimentez si rezultatul mi-a placut muuuult de tot, asa ca m-am gandit sa il impart cu voi.

Este vorba despre o tarta cu mere si caramel. Cui nu ii plac merele? La noi in familie deserturile cu mere sunt foarte apreciate. Desi pregatesc des tarte cu mere, aceasta a fost ceva mai speciala. Vegana, fara zahar si fara gluten. De la mic la mare ne-am bucurat de ea si am savurat-o.

Pe langa faptul ca e delicioasa, se pregateste si foarte usor si este perfecta si pentru cei mici din familie.

Ingrediente si mod de preparare pentru tarta de mere cu caramel – vegana, fara zahar, fara gluten:

Pentru crusta:

  • 100 gr de faina de migdale sau migdale rasnite
  • 100 gr de faina de ovaz fara gluten sau fulgi rasniti
  • 1 lingura de faina de tapioca
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 80 ml de ulei de cocos
  • 30 ml de apa

Pentru umplutura:

  • Caramel – dupa reteta ACEASTA
  • 4 mere care au cantarit aproximativ 600 de gr

Pentru crusta tartei am amestecat faina de migdale cu faina de ovaz, cea de tapioca si scortisoara, apoi am incorporat uleiul de cocos la temperatura camerei – adica moale si apa.

Aluatul obtinut l-am intins intr-o forma de tarta cu diamtrul de 22 de cm si l-am copt la 180 de grade timp de 8 minute.

Cat crusta s-a copt, am curatat si feliat cele 4 mere. Am taiat feliile subtire, si le-am stropit cu putina zeama de lamaie.

Am pus caramelul deasupra crustei, apoi am asezat feliile de mar si am dat tarta la cuptor, la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, sau pana merele au fost inmuiate.

Tarta de mere cu caramel - vegana, fara zahar, fara gluten

Asta a fost tot! V-am spus ca e simplu! Abia astept sa o incercati si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!