Tarta frageda cu ciuperci, morcov si ardei

Tarta frageda cu ciuperci, morcov si ardei

Tarta frageda cu ciuperci, morcov si ardei

Aceasta tarta gustoasa poate reprezenta un aperitiv minunat sau chiar o gustare la pachet.

Ingrediente si mod de preparare pentru tarta frageda cu ciuperci, morcov si ardei:

Din cantitatile date mai jos veti obtine doua tarte cu diamentrul de 26 de cm. Bineinteles ca puteti injumatati cantitatile in cazul in care nu va doriti decat o singura tarta.

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr de faina
  • 5 gr de praf de copt
  • 1/2 de lingurita de sare
  • 1 lingurita de oregano
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 180 ml de iaurt

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 600 gr de ciuperci
  • 3 oua
  • 150 ml de smantana grasa(eu am folosit smantana de la tara)
  • 200 ml de lapte
  • 100 gr de faina
  • 1 varf de lingurita de praf de copt
  • 100 gr de cascaval
  • 2 linguri cu susan
  • Sare dupa gust

Am pregatit aluatul si am amestecat faina cu praful de copt, sarea si oregano, apoi am incorporat uleiul si iaurtul. Am framantat putin pentru a obtine un aluat neted, apoi l-am acoperit si l-am lasat sa se odihneasca pana eu am pregatit umplutura.

Am curatat ceapa si am taiat-o julien. Morcovii i-am curatat, i-am spalat si i-am dat pe razatoare. Ardeiul l-am spalat, l-am curatat de seminte si l-am taiat cuburi. Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in 4 sau in 6, in functie de marimea lor.

Am pus 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si am calit mai intai ceapa si morcovul cu putina sare. Am adaugat ardeiul si mai apoi ciupercile. Am gatit legumele aproximativ 10 minute, amestecand mereu in tigaie, apoi am stins. Ciupercile trebuie sa se rumeneasca si ele usor. Sare adaugati dupa gust.

Am lasat legumele sa se raceasca putin si intre timp am luat un bol curat in care am amestecat ouale cu smantana. Dupa ce le-am omogezinat, am incorporat laptele, faina si praful de copt. In acest amestec nu am mai adaugat sare, deoarece am sarat legumele si crusta tartei, iar cascavalul contine destula sare.

Am impartit aluatul in doua, l-am intins si l-am asezat in formele pentru tarta. Am intepat aluatul de cateva ori cu furculita si am asezat legumele peste.

Am turnat amestecul din oua deasupra legumelor, am pus cascaval razuit si seminte de susan si am asezat tavile in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute.

Am obtinut doua tarte rumene, frumoase si delicioase. Si-au pastrat fragezimea chiar si a doua si a treia zi.

Tarta frageda cu ciuperci, morcov si ardei

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂