15 mart. Tarta vegana cu banane si caramel – Banoffee pie
Tarta vegana cu banane si caramel – Banoffee pie
Ca sa continui seria deserturilor vegane, astazi va propun sa incercati o tarta dementiala. Are o crusca crocanta, are banane, caramel, frisca, are chiar si ciocolata! E o combinatie delicioasa! Caramelul se potriveste de minune cu bananele, iar frisca din cocos completeaza perfect desertul.
Am pregatit aceasta tarta vegana cu banane si caramel de foarte multe ori. Este acel tip de desert la care apelez atunci cand timpul este limitat, dar e nevoie de ceva special si gustos. Fie ca am musafiri, fie ca vreau sa fac un cadou, pentru mine aceasta combinatie este ideala.
Ingrediente si mod de preparare pentru tarta vegana cu banane si caramel – Banoffee pie:
Ingrediente si mod de preparare pentru baza:
- 300 de gr de fulgi de ovaz
- 100 de gr de nuci sau migdale
- 4 linguri cu ulei de cocos topit
- 4-5 linguri cu sirop de artar
- 1 praf de sare
Am maruntit fulgii de ovaz cu ajutorul blenderului, apoi am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana am obtinut o masa lipicioasa, dar care atunci cand o strang in pumn isi pastreaza forma. Cu ajutorul unei linguri am imprastiat amestecul intr-o tava si am presat bine compozitia.
Am copt baza tartei timp de 15 minute, sau pana marginile au devenit rumene.
Ingrediente si mod de preparare pentru umplutura:
- 3 banane coapte
- 400 de ml de lapte gras de cocos (din conserva)
- 50 de ml de apa
- 100 de gr de zahar brun
- 2 linguri pline cu pudra de tapioca
- 1 praf de sare
- Vanilie(optional)
Am curatat si feliat bananele si le-am aranjat desupra bazei care intre timp s-a racit partial. Am stropit cu suc de lamaie ca bananele sa isi pastreze culoarea.
Pentru caramel am omogenizat cu un tel laptele de cocos, apa, zaharul, pudra de tapioca si praful de sare direct intr-o cratita. Am ales sa nu folosesc vanilie. Am pus acest amestec pe foc si l-am fiert vreo trei minute. Am amestecat in tot acest timp pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Ca sa obtineti culoarea caramelului este important sa folositi zahar brun.
Aici veti gasi 2 retete de caramel explicate in amanunt:
Datorita faptului ca folosim tapioca, acest caramel se va prinde imediat. Aranjati bananele inainte si apoi turnati caramelul fierbinte deasupra.
Ingrediente si mod de preparare pentru frisca din cocos:
- 400 de ml de lapte de cocos gras
- Vanilie – optional
- Indulcitor – optional
Modul de preparare il gasiti aici:
Dupa ce ati terminat tarta vegana cu banane si caramel – banoffee pie, trebuie sa o lasati sa se raceasca vreo 2 ore la temperatura camerei sau pe balcon. Asteptarea e grea, dar la final veti putea savura o bunatate de tarta.
Cand desertul este rece il puteti decora dupa cum doriti. Cu ciocolata, banane, migdale, cacao, fructe sau orice altceva. Va voi arata cateva din tartele mele de-a lungul timpului.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!