Tarta vegana cu lime si avocado - fara coacere, baby-friendly

Tarta vegana cu lime si avocado – fara coacere, baby-friendly

Tarta vegana cu lime si avocado – fara coacere, baby-friendly

Pentru sfarsitul acesta de saptamana am decis sa pregatesc doua deserturi: o tarta cu pere si migdale si o tarta vegana prietenoasa cu bebelusii, din care a mancat si Eva.

Evei ii plac foarte mult avocado si lamaile(aici seamana cu mine, pentru ca si mie imi plac deserturile si bauturile acrute), asa ca va dati seama ca s-a bucurat din plin de acest desert. Stiam ca ii va placea, dar sincer nu ma asteptam sa manace chiar cu asa pofta.

Am mai pregatit aceasta tarta, am scris si reteta pe blog, dar de aceasta data i-am adus cateva mici modificari si am adaptat-o copilasilor.

Ingrediente si mod de preparare pentru tarta vegana cu lime si avocado – fara coacere, baby-friendly:

Pentru baza:
  • 100 gr migdale
  • 50 gr de fulgi de ovaz
  • 50 gr ulei de cocos presat la rece
  • 1 lingura de miere (1 an+) sau pasta de curmale
Pentru crema:
  • 4-5 avocado – in functie de marime
  • 3 limes
  • 200 ml de lapte vegetal – am folosit de cocos(facut acasa)
  • 10 gr agar-agar
  • 1 lingura de miere de albine(1 an+) sau pasta de curmale
  • Optional: o crenguta de menta

Pentru baza:

Am pus migdalele si fulgii de ovaz intr-o tava si le-am copt vreo 10 minute la 150 de grade, pana s-au rumenit usor, apoi le-am lasat la racit.

Cand s-au racit, am pus in robotul de bucatarie migdalele, fulgii de ovaz, uleiul de cocos si mierea de albine. Am blendat totul fin. Am intins compozitia intr-o tava de 20cm diametru tapetata cu hartie de copt.

Pentru crema:

Prima data am razuit coaja celor 3 limete, apoi am stors sucul lor.

Am curatat avocado si am pus miezul in robotul de bucatarie. Deasupra am adaugat zeama de la cele 3 lamai verzi, am adaugat mierea si am blendat pana am obtinut o pasta fina. Pentru extra prospetime puteti adauga menta in crema.

Separat am amestecat laptele cu agar-agar si am pus la fiert amestecul timp de 5 minute. Am turnat gelatina obtinuta peste avocado si am blendat din nou. Am adaugat coaja de lime si am incorporat-o cu o spatula, apoi am turnat crema peste baza. Am pus tarta in frigider pana a doua zi, dar lasati-o acolo macar 3 ore.

A iesit o tarta delicioasa, racoritoare si sanatoasa. Am servit-o cu cateva zmeurici aromate si Eva a mancat doua felii dintr-un foc.

Puteti îndulci tarta dupa gust sau in functie de varsta copilasilor vostri.

Cealalta reteta o gasiti aici: https://ourdailyfood.ro/tarta-raw-vegana-cu-avocado-si-lime-key-lime-pie/

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!