Tort de morcovi cu crema de branza si zmeura

Tort de morcovi cu crema de branza si zmeura

Tort de morcovi cu crema de branza si zmeura

Sunt multe torturi delicioase, care mai de care mai complexe, mai frumoase si mai aromate, dar unul dintre preferatele familiei a fost, este si va ramane TORTUL DE MORCOVI. Este un tort nepretentios care se face usor si ieftin, si cu toate ca multi sunt reticenti cand aud de morcovi intr-un tort, rezultatul reuseste sa uimeasca si sa multumeasca multa lume.

Am facut tort de morcovi in diverse combinatii: cu crema de caramel, cu crema de mascarpone, cu aroma de iarna(multa portocala, cuisoare, anason, ghimbir, scortisoara), dar combinatia mea preferata este aceasta cu crema de branza si zmeura. Crema de branza si zmeura ofera prospetime tortului.

Am descoperit aceasta combinatie din greseala. Aveam in frigider niste zmeura pe care voiam sa o folosesc cat mai repede si am decis sa o adaug tortului. Combinatia mi-a placut mult si de atunci o tot repet.

Ingrediente si mod de preparare pentru tort de morcovi cu crema de branza si zmeura:

Pentru blat:

  • 4 oua marimea L
  • 250 gr de zahar brun
  • 180 ml de ulei de floarea soarelui
  • 300 gr de faina
  • 7 gr de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 300 gr de morcovi
  • 200 gr de miez de nuca macinat
  • 1 fiola de vanilie
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/4 lingurita de sare

Pentru crema:

  • 400 ml de smantana pentru frisca rece(proaspat scoasa din frigider)
  • 400 gr de crema de branza la temperatura camerei
  • 200-300 ml de lapte condensat(in functie de cat de dulce doriti crema)
  • 300 gr de zmeura

Eu am folosit si 200 ml de suc de portocala pentru a insiropa blaturile. Acest pas este optional!

Am pregatit si cantarit toate ingredientele, am pornit cuptorul la 180 de grade pentru a se infierbanta si am inceput treaba.

Tort de morcovi cu crema de branza si zmeura

Intr-un bol incapator am amestecat zaharul, uleiul si ouale si am mixat pana ouale si-au triplat volumul si au devenit pale. Am adaugat faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara si le-am incorporat cu o spatula. Am pus si vanilia, morcovul ras pe razatoarea mica si nuca macinata.

Am impartit compozitia in doua si am turnat-o in tavi cu diametrul de 26 de cm, tapetate cu hartie de copt atat la baza, cat si pe mergini. In felul acesta scot blaturile usor din tavi.

Am copt blaturile 35-40 de minute, pana au trecut testul scobitorii. Daca doriti sa coaceti un singur blat, va trebui sa folositi o tava mai mare si un timp mai indelungat de coacere.

Cat blaturile s-au racit am pregatit crema.

Am batut bine smantana pentru frisca pana a devenit ferma, apoi am adaugat crema de branza si laptele condensat si am mai mixat putin pentru a le incorpora.

Cand blaturile s-au racit le-am taiat in doua, deci am obtinut 4 blaturi. Am inceput sa montez tortul.

Am insiropat cu putina zeama de portocala primul blat, am adaugat crema si cateva zmeurici. Am procedat la fel pana la ultimul blat, apoi am imbracat tot tortul cu crema. Am decorat tortul doar cu zmeura, din lipsa de timp.

Am lasat tortul in frigider pentru cateva ore inainte de a fi servit. As fi vrut sa ii fac cateva poze mai frumoase, dar familia a fost nerabdatoare sa ii taiam, apoi a disparut imediat din farfurii.

Tort de morcovi cu crema de branza si zmeura

Va recomand acest tort, iar daca sunteti interesati de varianta de tort de morcovi cu crema de caramel, o gasiti mai jos:

Tort de morcovi cu crema de branza si caramel

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!