Batoane de cereale fara coacere facute acasa

Batoane de cereale fara coacere facute acasa

Batoane de cereale fara coacere facute acasa

De obicei cand calatorim, cumparam tot felul de batoane de cereale pentru ca tin de foame, sunt o gustare rapida, nu e nevoie de nici o ustensila pentru a le manca. Tot batoanele de cereale mi se par ideale de luat in pachetul de pranz, fie ca este vorba de birou, scoala, gradinita. Si daca tot imi plac atat de mult, de ce sa nu le fac acasa? Am incercat si mi-a placut rezultatul. A fost foarte usor, a durat numai cateva minute, nu a fost nevoie de coacere. Combinatii si optiuni sunt infinite, dar eu le-am facut cu ce am avut in camara. Cu siguranta voi mai face si voi incerca ceva nou.

Ingrediente si mod de preparare pentru batoane de cereale fara coacere facute acasa:

  • 100 gr de fulgi de ovaz
  • 100 gr de nuci romanesti
  • 50 gr de curmale cantarite fara samburi
  • 50 gr de stafide
  • 40 ml de ulei de cocos la temperatura camerei
  • 10 gr de seminte de in
  • 30 ml de apa

Stafidele si curmalele le-am hidratat jumatate de ora in apa calduta. Semintele de in le-am rasnit si  le-am hidratat in 30 ml de apa pentru cateva minute.

Am pus in vasul blenderului fulgii de ovaz, nucile, curmalele si stafidele hidratate. Le-am maruntit putin, apoi le-am transferat intr-un bol. Deasupra am turnat semintele de in rasnite si hidratate si uleiul de cocos la temperatura camerei. Am omogenizat compozitia cu ajutorul mainii(puteti folosi o spatula, dar e mai usor cu degetele :D), apoi am aranjat-o intr-un vas dreptunghiular de 20×12 cm si am aplatizat-o cu ajutorul unei linguri. Gustati compozitia si daca vi se pare ca nu este destul de dulce, mai adaugati indulcitor. Am pastrat vasul in frigider pana a doua zi, cand am taiat opt batoane de cereale.

Pe langa ingredientele folosite de mine, mai puteti adauga fructe uscate sau alte seminte.

Puteti consuma batoanele de cereale langa ceai, ca si gustare sau desert. Eu am savurat un astfel de baton la micul dejun, iar pe restul le-am depozitat tot in frigider.

Asa arata batoanele de cereale fara coacere facute acasa. Sunt delicioase si pline de energie.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

 

Reteta de post, vegan