07 sept. Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati
Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati
In familia noastra biscuitii sunt foarte apreciati, mai ales langa ceai. Insa evitam cu orice pret sa ii cumparam. Cu totii stim ca cei din supermarket sunt plini de zahar, sare si alti balauri. Nu spun ca nu cumparam biscuiti sau alte gustari, dar cand putem evita acest lucru, il facem fericiti.
Imi place sa pregatesc biscuiti acasa pentru ca pot sa adaug in ei ce consider eu ca ar merge si ce prefera membrii familiei.
Acesti biscuiti se fac foarte usor, pur si simplu se amesteca toate ingredientele, iar la final decideti daca vreti sa ii faceti dulci sau sarati.
Ingrediente si mod de preparare pentru biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati:
- 125 gr de fulgi de ovaz bine macinati sau faina de ovaz
- 125 gr de faina integrala
- 75 gr de faina alba
- 75 gr de seminte de susan
- 75 gr de seminte de floarea soarelui
- 25 gr de migdale usor macinate
- 25 gr de seminte de dovleac usor macinate
- 150 ml de ulei
- 130 ml de apa
- Pentru varianta sarata adaugati sare
- Pentru varianta dulce adaugati pasta de curmale sau stafide hidratate. Mai puteti adauga fulgi de ciocolata, cocos sau merisoare.
Toate ingredientele se amesteca. Se formeaza biscuiti, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute. La jumatatea timpului am intors biscuitii si pe celalta parte.
Din cantitatile enumerate mai sus vor rezulta 35-40 de biscuiti, in functie de dimensiune.
Acesti biscuiti nu sunt doar deliciosi, ci si foarte satiosi. Noi ii luam la pachet cand calatorim si ne prind foarte bine. Sunt perfecti pentru pachetele la scoala sau munca.
Eu am facut si o tava cu susan negru, pentru ca nu mai aveam alb.
Aici gasiti o alta reteta de biscuiti fara faina, doar cu seminte:
O alta reteta de biscuiti vegani:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!