Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati

Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati

In familia noastra biscuitii sunt foarte apreciati, mai ales langa ceai. Insa evitam cu orice pret sa ii cumparam. Cu totii stim ca cei din supermarket sunt plini de zahar, sare si alti balauri. Nu spun ca nu cumparam biscuiti sau alte gustari, dar cand putem evita acest lucru, il facem fericiti.

Imi place sa pregatesc biscuiti acasa pentru ca pot sa adaug in ei ce consider eu ca ar merge si ce prefera membrii familiei.

Acesti biscuiti se fac foarte usor, pur si simplu se amesteca toate ingredientele, iar la final decideti daca vreti sa ii faceti dulci sau sarati.

Ingrediente si mod de preparare pentru biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati:

  • 125 gr de fulgi de ovaz bine macinati sau faina de ovaz
  • 125 gr de faina integrala
  • 75 gr de faina alba
  • 75 gr de seminte de susan
  • 75 gr de seminte de floarea soarelui
  • 25 gr de migdale usor macinate
  • 25 gr de seminte de dovleac usor macinate
  • 150 ml de ulei
  • 130 ml de apa
  • Pentru varianta sarata adaugati sare
  • Pentru varianta dulce adaugati pasta de curmale sau stafide hidratate. Mai puteti adauga fulgi de ciocolata, cocos sau merisoare.

Toate ingredientele se amesteca. Se formeaza biscuiti, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute. La jumatatea timpului am intors biscuitii si pe celalta parte.

Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati

Din cantitatile enumerate mai sus vor rezulta 35-40 de biscuiti, in functie de dimensiune.

Acesti biscuiti nu sunt doar deliciosi, ci si foarte satiosi. Noi ii luam la pachet cand calatorim si ne prind foarte bine. Sunt perfecti pentru pachetele la scoala sau munca.

Eu am facut si o tava cu susan negru, pentru ca nu mai aveam alb.

Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati

 

Aici gasiti o alta reteta de biscuiti fara faina, doar cu seminte:

Gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte

O alta reteta de biscuiti vegani:

Biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

 

Retete vegane, de post!

2 Replies to "Biscuiti vegani cu seminte si faina integrala, dulci sau sarati"

  • comment-avatar
    Celina Beres 8 septembrie 2018 (10:11)

    I-am încercat aseară, ambele variante. Sunt delicioși. In cei dulci am pus stafide și nuca de cocos, iar in cei sărați am pus fulgi de drojdie (nu folosesc sare). Îți urmăresc Rețetele cu mult interes, in special cele vegane și nu e prima pe care o încerc, dar am zis că trebuie să îți las feed-back. 😊

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 8 septembrie 2018 (10:13)

      Mulțumesc din suflet pentru feedback.🤗 Cel mai frumos lucru pe care îl pot auzi este că cineva a încercat o rețeta și a fost mulțumit de ea. Mulțumesc din nou!☺

Leave a reply

Your email address will not be published.