22 iun. Gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte
Gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte
Imi plac semintele, imi plac biscuitii sarati, asa ca mi-a venit ideea de a face niste biscuiti cu seminte si atat! Fara faina, fara gluten, fara ulei, doar semintele preferate si cateva condimente. Imi place ce a iesit, a fost un experiment reusit!
Ingrediente si mod de preparare pentru gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte:
- 150 gr de susan tostat
- 100 gr de seminte de floarea soarelui
- 50 gr de dovleac usor maruntite
- 25 gr de chia
- 25 gr de in
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingurita de sare
- Optional: rozmarin, cimbru, usturoi granulat, oregano, busuioc, chili, boia
- 250 ml de apa
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol si am asteptat o ora pana semintele au absorbit toata apa. Eu am adaugat o crenguta mica de rozmarin proaspat si putin cimbru uscat. Daca doriti puteti rasni o parte din semintele de in sau chia si asa apa va fi absorbita mai rapid.
Datorita semintelor de in si chia, compozitia pentru crackers se va lega foarte bine.
Am tapetat o tava de cuptor cu hartie de copt si am intins amestecul de seminte cat de subtire am putut, cu ajutorul unei spatule. Am introdus tava in cuptor am copt biscuitul gigant timp de 35-50 de minute sau pana se usuca bine si devine usor auriu pe margini.
Am lasat biscuitul sa se raceasca, apoi l-am rupt in bucati de diferite dimensiuni. Cu cat crackersii sunt mai subtiri, cu atat sunt mai deliciosi.
Acesti biscuiti sunt gustosi, satiosi si bineinteles, sanatosi. Noi i-am servit cu humus si a fost o combinatie super.
Daca esti interesat de reteta de humus, o gasiti aici:
O alta reteta de crackers gasesti aici:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Reteta de post, vegan