branza vegana de migdale

Branza de migdale vegana/de post

Am tot auzit de branza de migdale vegana, de branza de nuci braziliene, de caju, etc. O branza facuta din nuci mi-a starnit imediat curiozitatea si bineinteles, mi-am propus sa o incerc si eu. Am ales migdalele pentru ca le aveam la indemana si pentru ca imi place mult gustul lor.

Sa nu credeti ca aceasta branza este doar pentru vegani, raw vegani, pentru cei ce nu tolereaza lactatele sau pentru cei ce tin post. Ea este delicioasa unsa pe paine sau cu niste legume proaspete. Se poate consuma la micul dejun, ca gustare, poate fi un aperitiv excelent sau parte dintr-un cheese platter.

Ingrediente necesare pentru branza de migdale:

  • 200 gr de migdale
  • 2 catei de usturoi
  • zeama unei lamai
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de fulgi de drojdie
  • 100 ml de apa
  • o lingura de agar-agar
  • o lingurita de sare
  • Optional pentru final: oregano, boia, piper

Cum se prepara branza de migdale:

Migdalele le-am pus de seara la hidratat. A doua zi doar le-am decojit si le-am pus in blender cu toate ingredientele, mai putin apa. Am pulsat pana migdalele au inceput sa devina cremoase si am adaugat cate putina apa, pana am ajuns la consistenta pe care mi-am dorit-o. Aici depide si de calitatea robotului de bucatarie. Daca aveti un robot puternic care marunteste bine, s-ar putea sa nu aveti nevoie de mai multa apa. In schimb, daca folositi un robot de bucatarie care nu toaca la fel de fin, s-ar putea sa fie nevoie de mai multa apa.

La final eu am amestecat compozitia cu o lingura de agar agar si am fiert-o 2 minute. Am pus apoi branza rezultata in 2 cutiute rotunde tapetate cu folie de plastic. Am acoperit-o, am pus-o in frigider si am lasat-o pana a doua zi, cand m-am bucurat de minunatia aceasta.

Agar agar este o varianta vegana a gelatinei. Daca nu aveti agar agar, puneti branza in panza si lasati-o la scurs. Asta in cazul in care ati adaugat mai multa apa si vi se pare lichida. Nu este neaparat necesar sa folositi agar agar, dar mie imi place pentru ca leaga putin branza si ii da o consistenta mai cremoasa.

In reteta aceasta de baza puteti adauga ceapa verde, condimente, nuci, verdeata sau chiar curmale si miere si asa o transformati intr-o branza dulce. Eu am dat marginile branzei prin cateva condimente(oregano, boia dulce, piper, cimbru)

Daca va place reteta si vreti sa incercati o alta reteta care contine branza vegana de migdale, va las linkul pateurilor vegane cu seminte:

Pateuri vegane sau de post cu seminte

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂



error: Content is protected !!