Breakfast burrito sau burrito vegetarian pentru micul dejun

Breakfast burrito sau burrito vegetarian pentru micul dejun

Breakfast burrito sau burrito vegetarian pentru micul dejun

Am promis de ceva vreme ca voi pregati un burrito delicios pentru micul dejun, dar din lipsa de timp nu am reusit sa ma tin de cuvant. Astazi insa, mi-am facut timp sa indeplinesc promisiunea.

Din cantitatile de mai jos veti obtine 4 portii.

Ingrediente si mod de preparare pentru breakfast burrito sau burrito vegetarian pentru micul dejun:

  • 4 lipii
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe albe
  • 3 oua
  • 8 frunze de salata sau aprox 100 gr de baby spanac
  • 2 rosii
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 avocado mare si copt
  • 1 lime
  • 1 lingurita de boia dulce, putin oregano, putin cimbru
  • Sare si piper

Am curatat cele doua cepe albe si le-am tocat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi mici. Am incins o tigaie in care am adaugat doua linguri de ulei si am calit ceapa cu putina sare. Am adaugat si cuburile de cartofi, jumatate de cana cu apa si am lasat cartofii pana s-au inmuiat bine. Daca mai e nevoie de apa, completati. La final am condimentat cu boia, oregano, cimbru, piper si sare.

Am spart cele 3 oua direct in tigaia incinsa cu o lingura de ulei si le-am invartit pana au fost bine gatite. Am condimentat cu sare si piper.

Rosiile, ardeiul si ceapa le-am taiat cuburi, dar puteti sa le feliati.

Breakfast burrito sau burrito vegetarian pentru micul dejun

Am taiat avocado in jumatate, i-am indepartat samburele, am scos miezul si l-am pisat cu furculita. Am adaugat putina sare, zeama de lime dupa gust si daca doriti puteti pune putin chili.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, am luat o lipie, am asezat frunzele de salata, cativa cartofi caliti cu ceapa, putin ou invartit in tigaie si legume dupa gust. La final am adaugat pasta de avocado si inca putina zeama de lime(preferinta mea), apoi am strans bine burrito.

L-am taiat pe jumatate si l-a savurat din plin, pentru ca a fost suuuuper delicios!

Lipiile le-am facut in casa, iar AICI gasiti reteta. De data aceasta le-am facut rotunde si le-am copt cateva secunde pe fiecare fata pentru a ramane molcute si usor de manevrat. Le pastrez in pungi de plastic si ele raman foarte moi si maleabile.

O alta reteta de burrito mexican gasiti aici:

Burrito vegetarian cu fasole si salsa pico de gallo

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!