Mici din linte si legume - vegani, fara gluten

Chiftele sau mici din linte si legume – vegani, fara gluten

Chiftele sau mici din linte si legume – vegani, fara gluten

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele sau mici din linte si legume – vegani, fara gluten:

  • 250 gr de linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 70 gr de caju
  • 70 gr de migdale
  • 3 linguri mari de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 legatura de patrunjel
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita de boia iute sau dulce
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • Sare dupa gust

Pentru inceput am spalat bine lintea, pana apa a ramas limpede si curata, apoi am lasat-o la hidratat timp de 30 de minute.

Cat timp lintea a stat la hidratat am curatat legumele, am tocat marunt ceapa si ardeiul, iar cartful si morcovul le-am dat pe razatoare. Le-am pus intr-o tigaie cu un strop de ulei si o priza de sare si le-am lasat sa se inmoaie.

Migdalele si nucile caju le-am rasnit pentru a deveni ca o faina.

Am scurs lintea si am pus-o in robotul de bucatarie. Deasupra am pus faina de caju si migdale, fulgii de drojdie inactiva, patrunjelul, usturoiul, ghimbirul si restul de condimente. Am blendat pana am obtinut o pasta nu foarte fina.

Am turnat amestecul de linte si condimente intr-un bol incapator si am adaugat legumele calite deasupra. Am format micii si i-am prajit in ulei incis la foc mediu vreo 3 minute.

Mici din linte si legume - vegani, fara gluten

Am servit minunatiile astea cu salata si iaurt. Au fost gustosi si aromati.

O alta reteta gustoasa de mici vegetarieni gasiti aici:

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!