17 dec. Chiftele sau mici din linte si legume – vegani, fara gluten
Chiftele sau mici din linte si legume – vegani, fara gluten
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele sau mici din linte si legume – vegani, fara gluten:
- 250 gr de linte rosie
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 cartof
- 1 morcov
- 70 gr de caju
- 70 gr de migdale
- 3 linguri mari de fulgi de drojdie inactiva
- 1 legatura de patrunjel
- 5-6 catei de usturoi
- 2 cm de ghimbir
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingurita de garam masala
- 1 lingurita de coriandru
- 1/2 lingurita de boia iute sau dulce
- 1/2 lingurita de turmeric
- Sare dupa gust
Pentru inceput am spalat bine lintea, pana apa a ramas limpede si curata, apoi am lasat-o la hidratat timp de 30 de minute.
Cat timp lintea a stat la hidratat am curatat legumele, am tocat marunt ceapa si ardeiul, iar cartful si morcovul le-am dat pe razatoare. Le-am pus intr-o tigaie cu un strop de ulei si o priza de sare si le-am lasat sa se inmoaie.
Migdalele si nucile caju le-am rasnit pentru a deveni ca o faina.
Am scurs lintea si am pus-o in robotul de bucatarie. Deasupra am pus faina de caju si migdale, fulgii de drojdie inactiva, patrunjelul, usturoiul, ghimbirul si restul de condimente. Am blendat pana am obtinut o pasta nu foarte fina.
Am turnat amestecul de linte si condimente intr-un bol incapator si am adaugat legumele calite deasupra. Am format micii si i-am prajit in ulei incis la foc mediu vreo 3 minute.
Am servit minunatiile astea cu salata si iaurt. Au fost gustosi si aromati.
O alta reteta gustoasa de mici vegetarieni gasiti aici:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!