Ciorba de pleurotus sau ciorba de burta falsa

Ciorba de pleurotus sau ciorba de burta falsa

Ciorba de pleurotus sau ciorba de burta falsa

Aceasta ciorba este o alternativa delicioasa pentru ciorba de burta sau ciorba radauteana. Pe vremea cand mancam carne nu imi placea deloc ciorba de burta, dar pe aceasta cu ciuperci pleurotus o iubesc. Deci aceasta ciorba este perfecta pentru cei carora le place zeama, dar nu si burta, pentru cei care prefera ciupercile, pentru ce ce tin post. Imi place ca la final sa adaug mult usturoi. De fapt cred ca usturoiul da farmec acestei ciorbe.

Ingrediente si mod de preparare pentru ciorba de pleurotus sau ciorba de burta falsa:

  • 2 cepe
  • 1 pastarnac mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 2 tije de apio(optional)
  • 1 ardei rosu sau un gogosar
  • 600 gr de ciuperci pleurotus
  • 300 ml de smantana sau iaurt gras (eu am folosit smantana de soia)
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 linturita de cimbru
  • Sare si piper
  • Lamaie pentru acrit

Am tocat legumele cubulete, iar ciupercile le-am taiat fasii.

 

Int-o oala mare am pus ceapa, pastarnacul, radacina de patrunjel, morcovii, telina, tijele de apio, ardeiul rosu, doua-trei linguri de ulei de floarea soarelui si jumatate de ceasca de apa. Am adaugat si o lingura de sare, am pus oala pe foc si am asteptat ca legumele sa fie calite. Cand acestea s-au inmuiat, am adaugat cimbru si ciupercile, le-am amestecat cu restul ingredientelor si am asteptat ca ciupercile pleurotus sa scada in volum, apoi am adaugat 2,5 litri de apa si am lasat ciorba sa fiarba la foc mediu.

Intr-un bol am pus smantana de soia si cand ciorba a fost gata am luat-o de pe foc si am turnat un polonic din ciorba fierbinte peste smantana. Am omogenizat bine cu un tel, apoi am mai adaugat un polonic de ciorba fierbinte si inca unul si tot asa pana am adaugat vreo 10 polonice de ciorba fierbinte peste smantana, omogenizand bine amestecul. Intre timp ciorba s-a mai racit si am adaugat amestecul de smantana. Temperand smantana, aceasta nu se va branzi, ci voi ramane cu o ciorba limpede.

Am adaugat patrunjelul tocat si usturoiul dat pe razatoare, am potrivit de sare si piper si ciorba mea a fost gata. Usturoiul il puteti adauga in functie de gust, eu recunosc ca imi place sa fie mai pronuntat.

Ciorba de pleurotus sau ciorba de burta falsa o puteti servi imediat, este  delicioasa!

Ciorba de pleurotus sau ciorba de burta falsa

Asta a fost tot! Eu am acrit ciorba cu zeama de lamaie in momentul in care am servit-o. Hmmm, ce buna a fost!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Reteta de post, vegan



error: Content is protected !!