Ciorba de sfecla si cartofi

Ciorba de sfecla si cartofi

Aceasa a fost ciorba copilariei mele. A fost, este si va ramane favorita mea absoluta.

Cand eram copil, mama facea o ciorba rosie ca focul si imi spunea ca daca mananc din ea, obrajorii mei vor capata aceeasi culoare. Pe atunci mancam cu entuziasm, la gandul ca voi avea si eu obrajii rosii, iar imediat ce terminam din farfurie fugeam la oglinda sa vad daca intr-adevar m-am inrosit.

La noi acasa aceasta ciorba s-a servit mereu cu o lingura de smantana si o ceapa sfarmata. Parca ceapa sfaramata cu podul palmei are alt gust.

Stiu ca in alte zone nu se prepara o astfel de ciorba si sincer imi pare cu adevarat rau, pentru ca este foarte buna. Astazi va las varianta mea de ciorba de sfecla si cartofi.

Ingrediente si mod de preparare pentru ciorba de sfecla si cartofi:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de radacina de telina sau 2-3 tije apio
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 5-6 cartofi
  • 3 sfecle mici
  • Verdeata: de obicei eu pun patrunjel
  • Sare si piper dupa gust

Legumele le-am spalat si le-am curatat. Am tocat marunt ceapa, morcovii, pastarnacul, bucata de telina si ardeii.

Am pus aceste legume intr-o cratica impreuna cu doua linguri de ulei si putina sare. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete si am adaugat 2,5 litri de apa. Am lasat ciorba sa fiarba linistita.

Sfecla am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o cratita separata. Pentru ca am folosti sfecle mici, 30 de minute de fierbere a fost destul. Puteti sa optati pentru coacerea sfeclei.

Cand sfecla a fost gata, am curatat-o de coaja si am dat-o pe razatoarea mica. Am adauga-o in ciorba abia atunci cand toate legumele au fost bine fierte, iar dupa ce am adaugat sfecla am stins focul imediat. In felul acesta garantam ciorbei o culoare rosie intensa. Sfecla este oricum fiarta, iar datorita faptului ca ciorba este fierbinte, gatirea va mai continua. La final am potrivit sarea si am adaugat si patrunjelul tocat.

Ciorba de sfecla si cartofi are nevoie sa se raceasca. Abia atunci toate aromele au ajuns sa se cunoasca bine.

Dupa cum v-am spus, ciorba este absolut delicioasa. Nu am adaugat nimic in ea, tocmai pentru a va arata culoarea ei intensa.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

 

Retete de post, vegan

No Replies to "Ciorba de sfecla si cartofi"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.