Cum sa faci lapte de migdale acasa

Cum sa faci lapte de migdale acasa

Cum sa faci lapte de migdale acasa?

Zilele trecute va spuneam ca voi incepe o serie de retete in care va voi prezenta cat de usor este sa pregatim lapte si branzeturi vegetale acasa. De ce fac asta? Pentru ca mi se pare mai sigur, mai ieftin, mai usor si mai sanatos sa pregatesc eu produsele pe care le consum aproape zilnic.

Semintele si nucile nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra, deoarece contin un numar mare de acizi grasi esentiali. Cum am mai explicat intr-un articol anterior, este bine ca inainte de a consuma aceste nuci si seminte sa le hidratam. La fel vom face si cu migdalele pe care le vom folosi pentru lapte.

Cum sa faci lapte de migdale acasa? Ingrediente si mod de preparare:

  • 250 gr de migdale
  • 1 litru de apa calduta
  • Optional: vanilie, curmale, carob

Migdalele trebuie lasate la hidratat. Pentru mine cel mai usor este sa le las de seara pana dimineata. A doua zi eu le-am dat jos coaja(desi nu este obligatoriu), le-am clatit putin si le-am pus intr-un blender impreuna cu apa calduta. La inceput am pus doar o cana de apa, am pornit blenderul si cand migdalele au fost maruntite bine am adaugat si restul de apa. Am pornit din nou blenderul pentru aproxiativ 30 de secunde. Am strecurat apoi laptele prin cateva straturi de tifon. Daca aveti un saculet pentru lapte, rezultatul va fi si mai bun. Am obtinut un lapte extrem de bogat in savoare.

Daca doriti sa dati o aroma speciala laptelui, puteti adauga cateva curmale hidratate, putina vanilie, carob, rom, sirop de artar sau orice alta aroma.

Cum sa faci lapte de migdale acasa

Am preferat laptele simplu pentru ca din el voi face o branza cremoasa si fina, asemanatoare branzei ricotta. Tocmai de aceea am ales sa curat migdalele de coaja lor.

Nu aruncati pulpa migdalelor care ramane in urma stoarcerii laptelui. O puteti folosi pentru biscuiti, prajituri, blaturi de tort, sau multe altele. Imaginatia e limita. Eu va voi lasa in curand o reteta de crema pe care o puteti intinde pe paine. O crema pe care am facut-o cu aceasta pulpa ramasa.

Asa arata laptele de migdale, este delicios!

Daca vreti sa incercati branza din lapte de migdale, gasiti reteta aici:

Ricotta din migdale – o branza cremoasa si fina

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Reteta de post, vegan



error: Content is protected !!