Omleta din tofu cu ardei si spanac

Omleta din tofu cu ardei si spanac

Omleta din tofu cu ardei si spanac

Un mic dejun de post, care poate inlocui cu succes omleta clasica. Pentru o culoare autentica am folosit turmericul, iar pentru acel gust de ou, sarea kala namak. O sare cu un miros sulfuros si cam neplacut, dar cu multe beneficii asupra sanatatii. In tarile asiatice aceasta sare este folosita la salate, sosuri, snacksuri si nu numai.

Aceasta ofera un gust specific de ou, de aceea poate fi folosita cu succes in aceasta reteta, facand-o mai autentica.

Ingrediente si mod de preparare pentru omleta din tofu cu ardei si spanac :

  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 mana de spanac
  • 200 gr de tofu simplu
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 1/4 lingurita de oregano
  • 1/4 lingurita de sare neagra – kala namak
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de usturoi pudra
  • Sare si piper dupa gust

Intr-o tigaie am pus o lingura de ulei, ceapa taiata julien, ardeiul taiat cuburi si un praf de sare. Am asteptat ca acestea sa se inmoaie, apoi am adaugat spanacul spalat si tocat. Dupa aproximativ un minut am adaugat si tofu, sosul de soia, condimentele si eventual o lingura de apa, daca vi se pare necesar.

Am amestecat totul in tigaie si am lasat pe foc cam doua minute, apoi am stins. Sare si piper adaugati dupa gust. Aveti in vedere ca majoritatea sosurilor de soia contin deja sare, iar daca branza tofu pe care o folositi este deja sarata, s-ar putea sa nu mai trebuiasca.

Condimentele si legumele pe care le adaugati le puteti selecta dupa gust.

Noi am servit omleta cu niste ciuperci sotate si a fost delicioasa.

Omleta din tofu cu ardei si spanac

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.