
11 iul. Paste cremoase cu spanac si usturoi
Paste cremoase cu spanac si usturoi
Desi nu consum paste foarte des, sunt cateva combinatii care ma fac sa le indragesc mult. Una dintre aceste combinatii este cea de astazi si anume pastele cu sos cremos de spanac si usturoi. Si de ce nu le-as indragi? Spanacul imi place mult, iar aroma data de usturoi este minunata. Pentru pastele acestea am folosit spanac congelat pentru ca asta am avut la indemana si am facut o portie mare. Bineinteles ca puteti injumatati cantitatile, eu am gatit pentru mai multe persoane.
Imi place ca in timp ce pastele fierb, sosul este gata si totul dureaza undeva la 10-15 minute.
Ingrediente si mod de preparare pentru paste cremoase cu spanac si usturoi:
- 500 gr de paste(eu am folosit fusili)
- 1 caciulie de ustuoi (puteti folosi mai putin)
- 1 kg de spanac congelat
- 400 ml de smantana lichida pentru gatit (eu am folosit de soia)
Intr-o cratita am pus apa cu o lingurita de sare la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele si le-am fiert 8 minute. Gatiti pastele in functie de instructiunile de pe pachet.
Cu ajutorul robotului de bucatarie am maruntit bine spanacul, am curatat usturoiul si le-am tocat fin. Intr-o tigaie am incins o lingura de ulei, am adaugat usturoiul si dupa 30 de secunde am pus si spanacul in tigaie. L-am gatit aproximativ 6 minute, dar gustati-l si vedeti cand este gata. Din caciulia de usturoi am pastrat 3 graunte pe care le-am razuit peste spanac la final. Am potrivit de sare si piper si am turnat smantana deasupa. Am obtinut un sos delicios si cremos.
Am scurs pastele si le-am clatit cu apa rece, dar am pastrat o ceasca din apa in care au fiert. Am amestecat pastele cu sosul de spanac si am turnat din apa pastrata pana am obtinut consistenta dorita. Am folosit apa ramasa de la paste pentru ca aceasta contine aminod si ajuta la legarea sosului, dar in acelasi timp il mai fluidizeaza putin.
Puteti folosi orice tip de paste preferati. Eu am ales fusili pentru ca sosul este prins in santurile acestor paste.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Reteta de post, vegan