Paste cu sos de ardei si caju - reteta vegana

Paste cu sos de ardei si caju – reteta de post

Paste cu sos de ardei si caju – reteta de post

Nu mai mancasem paste fainoase de ceva vreme si chiar imi era pofta de un sos bun, cremos si aromat. Pentru ca am facut niste paste frumos colorate, am decis ca un sos pe masura este necesar. Am ales sa fac un sos din ardei si caju si nu imi pare deloc rau, pentru ca rezultatul a fost delicios. Daca va aflati in incurcatura, daca nu mai stiti ce sa gatiti sau daca timpul nu este de pastrea voastra, reteta aceasta va poate salva.

Din cantitatile enumerate mai jos vor rezulta 4-6 portii.

Ingrediente si mod de preparare pentru paste cu sos de ardei si caju – reteta de post:

  • 400 gr de paste
  • 1 ardei rosu mare
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 crenguta e cimbru proaspat
  • 150 gr de caju hidratat
  • 3 linguri cu fulgi de drojdie
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: fulgi de chili

Am spalat ardeiul, l-am curatat de seminte si l-am feliat. Am curatat ceapa si usturoiul si le-am feliat. Am asezat ardeiul ceapa, usturoiul, crenguta de cimbru si o lingura cu ulei de masline intr-o tava. Am presurat putina sare si am pus totul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Paste cu sos de ardei si caju - reteta de post

Intre timp am fiert pastele, le-am trecut sub un jet de apa rece si le-am stropit cu ulei de masline ca sa nu se lipeasca intre ele.

Cand legumele au fost coapte si racite, le-am pus in blender impreuna cu nucile caju, doua linguri de ulei de masline, fulgii de drojdie si o cana cu apa. Am obtinut o crema fina. Daca nu aveti un blender puternic, s-ar putea sa ramaneti cu bucatele mici de caju, deci sosul nu va fi la fel de fin. Dar nu e problema, pentru ca va fi la fel de delicios. Adaugati sare si piper dupa gust.

Am pus sosul obtinut intr-o tigaie si l-am incalzit, apoi am adaugat pastele in sos. Dupa un minut am stins focul, am condimentat cu niste fulgi de chili si am servit paste cu sos de ardei si caju – reteta de post.

Daca doriti, puteti adauga si alte legume cum ar fi zuchini, sau condimente dupa preferinta.

 

Daca doriti sa incercati reteta de paste colorate natural, o gasiti aici:

Tagliatelle de post – colorate natural

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Reteta de post, vegan