Prajitura turta dulce cu crema de branza

Prajitura turta dulce cu crema de branza

Prajitura turta dulce cu crema de branza

De mica am iubit turta dulce. Pe atunci bunica ne aducea turta dulce pufoasa(doar ca in loc sa fie pufoasa era cam tare) si glazurata cu zahar. Imi placea tare mult aroma ei.

Acum turta dulce se gaseste in magazine pe parcursul intregului an si ma mai trezesc cumparand cate o punguta de turta umpluta cu gem si trasa in ciocolata. E pur si simplu minunata!

De cativa ani pregatesc si eu biscuiti turta dulce sau chiar prajiturelele alea pufoase glazurate. Toate imi plac si sunt delicioase, dar anul acesta am vrut sa incerc si forma de prajitura. Aveam reteta de anul trecut, dar nu am apucat sa o postez.

Daca nu ati gasit inca desertul perfect pentru masa de Craciun, cred ca prajitura turta dulce cu crema de branza este raspunsul. Are o textura atat de faina, este aromata, iar crema de branza usor acruta balanseaza perfect dulceata prajiturii. Pe scurt o imbucatura din aceasta turta dulce e un rezumat ideal al iernii.

Ingrediente pentru prajitura turta dulce cu crema de branza:

  • 230 gr de unt moale, la temperatura camerei
  • 150 gr de zahar brun – cu melasa
  • 200 gr de miere de albine
  • 2 oua mari
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1/2 lingurita de cuisoare rasnite
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurtia de sare
  • 350 gr de faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 120 ml de apa fiarta

Crema de branza:

  • 300 gr de crema de branza
  • 150 gr de mascarpone
  • 100-150 gr de lapte condensat
  • Optional: gem de caise, prune, merisoare

Mod de preparare:

Prima data voi face o precizare. Daca nu aveti condimentele necesare pentru aromatizarea turtei, dar aveti uleiul on guard e perfect. Pe mine m-a salvat de foarte multe ori si da o aroma excelenta.

Am mixat untul cu zaharul, apoi am adaugat mierea de albine si ouale(pe rand). Am incorporat faina, praful de copt, condimentele si sarea. La final am turnat apa fiarta si am amestecat cu ajutorul unui tel.

Am turnat amestecul intr-o forma de 35×20 cm tapetata cu hartie de copt. Prajitura a stat la cuptor aproximativ 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru glazura am mimxat toate ingredientele si le-am pus peste prajitura dupa ce aceasta s-a racit. La dorinta se poate pune peste si cate o lingura de gem.

Ce mi-a placut super mult la prajitura asta a fost ca a doua zi textura ei s-a imbunatatit si a fost chiar mai faina.

Eu sper tare mult ca v-am convins sa o incercati. Se face usor de tot, asa e? Si are un aspect tare festiv.

Prajitura turta dulce cu crema de branza

Aici puteti gasi reteta de biscuiti turta dulce:

Aici gasiti reteta pentru turta dulce pufoasa si glazurata:

Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebookinstagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!