
11 nov. Supa crema de dovleac cu lapte de cocos
Supa crema de dovleac cu lapte de cocos
Toamna, una dintre supele mele preferate este cea de dovleac. Nu imi place doar pe timp de toamna, insa o prefer acum pentru ca gradina este plina cu dovleci mari, frumosi si aromati. O prefer pentru ca in zilele reci imi ofera caldura si comfortul de care am nevoie. Pe blog mai puteti gasi o reteta de supa crema de dovleac si legume.
Pentru supa de astazi am hotarat sa las dovleacul sa straluceasca si sa fie vedeta din farfurie. L-am complimentat doar cu cateva condimente bine alese si cu putin lapte de cocos. Crema obtinuta este fina si matasoasa, iar gustul dulceag al dovleacului este minunat.
Ingrediente si mod de preparare pentru supa crema de dovleac cu lapte de cocos:
- 1,2 kg de dovleac placintar (cantarit decojit si fara samburi)
- 4 crengute de cimbru uscat
- 2 cepe mari
- 300 ml de lapte sau crema de cocos (la conserva)
- 1 litru de supa de legume sau apa
- 1/2 lingurita de chili
- 1/4 lingurita de coriandru macinat
- Sare si piper dupa gust
Dovleacul l-am taiat cuburi mai marute si l-am stropit cu putin ulei de masline, am adaugat cimbrul, putina sare si l-am bagat in cuptor pana s-a inmuiat, aproximativ 40 de minute.
Cand acesta a fost gata am curatat cele doua cepe si le-am tocat. Le-am pus intr-o oala cu putin ulei si putina apa si le-am calit pana s-au inmuiat. Am adaugat in oala si dovleacul, condimentele, supa de legume si laptele de cocos. Le-am lasat 5 minute sa dea cateva clocote impreuna, apoi am stins focul. Am blendat supa intr-o crema fina si am potrivit sarea.
Ca supa de legume, eu am folosit o lingura generoasa din concentratul de legume facut de mine, pe care l-am diluat in apa fierbinte. Reteta amestecului de legume o gasiti dand click AICI.
Am servit supa cu putin chili si cateva seminte de dovleac.
O alta reteta de supa crema de dovleac gasiti aici:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!